Чт, 28.03.2024, 16:36
Вітаю Вас Гість | RSS
 Жидачівський районний
методичний кабінет
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
People Group
Форма входу
Освітній портал
Категорії розділу
Новини
Схвалені методичні матеріали
Електронні версії підручників
методичні матеріали
Так.ru
Головна » Архів матеріалів

«Патріотизм – це, образно кажучи, сплав почуття й думки, осягнення святині – Батьківщини – не тільки розумом, а й передусім серцем… Патріотизм починається з любові  до людини. Патріотизм починається з колиски»( Василь Сухомлинський)

На сьогодні в Україні усе більшої актуальності набуває виховання в молодого покоління почуття патріотизму, відданості загальнодержавній справі зміцнення країни, активної громадянської позиції. Важливо, щоб кожен навчальний заклад став осередком становлення громадянина-патріота України, готового брати на себе відповідальність, самовіддано розбудовувати країну як суверенну, незалежну, демократичну, правову, соціальну державу.

    

                 &nb ... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 663 | Додав: TMarciv | Дата: 05.03.2016

2 лютого 2016 р.відбувся семінар заступників директорів з навчально – виховної роботи у Волице – Гніздичівській ЗОШ I-II ст. Участь у роботі взяли 29  заступників. День видався насиченим і цікавим. Учасники  семінару у складі п’ятьох тематичних груп відвідали уроки математики, християнської етики, основ здоров’я і здійснили їх системно-цільовий аналіз. У літературно- музичній вітальні «Село моє, душі криниця» учні і учителі школи у яскравих композиціях ознайомили присутніх з історією своєї малої Батьківщини - селом Волиця – Гніздичівська.

 

     Директор школи  Величко Ж.Й., презентував досягнення учнівського і педагогічного колективів. Заступник директора Маркевич О.З., шкільний психолог Брухаль Ж.О. поділилися досвідом роботи над проектом «Моніторинг розвитку учнів», який з ... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 759 | Додав: TMarciv | Дата: 05.02.2016

Звіт про результати комплексного моніторингового дослідження якості виховного простору ЗНЗ Жидачівського району розміщений у меню сайту "Методична робота".

Категорія: Новини | Переглядів: 493 | Додав: TMarciv | Дата: 27.01.2016

Патріотичне виховання – це сфера духовного життя,

 яка проникає в усе, що пізнає, робить, для чого прагне,

що любить і ненавидить людина, яка формується.

В.О. Сухомлинський

16 грудня 2015 року в Тейсарівській ЗОШ І-ІІ ст. відбувся семінар-практикум для класних керівників Жидачівського освітнього округу на тему «Формування національно-патріотичної вихованості учнів», який проводився з метою систематизувати знання класних керівників щодо використання сучасних підходів до організації національно-патріотичного виховання школярів відповідно до Концепції національно-патріотичного виховання дітей і молоді; ознайомитися з досвідом роботи класних керівників Тейсарівської ЗОШ І-ІІ ступенів.

  ... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 1122 | Додав: TMarciv | Дата: 14.01.2016

 «Музика надихає весь світ, постачає душу крилами, сприяє польоту уяви; музика надає життя і веселощі всьому існуючому ... Її можна назвати втіленням всього прекрасного і всього піднесеного»

Платон

 

 

Життя і музика – ці поняття природно зливаються воєдино. Живе й захоплююче мистецтво звуків розкриває усю багатогранність нашого існування, допомагає відчути красу і гармонію навколишнього світу. Музика супроводжує людину з колиски до останнього подиху. Вона володіє душею людини.

Згідно річного плану роботи районного методичного кабінету 09 грудня 2015 року в Жирівській ЗОШ І-ІІІ ст. відбувся семінар-практикум для вчителів музичного мистецтва Ходорівсько-Бортниківського освітнього округу за темою «Розвиток вокально-хорових навичок в учнів на уроках музичного мистецтва».

Розпочався  семінар візитною карткою школи, яку представив директор Хомин С.М.

... Читати далі »

Переглядів: 580 | Додав: TMarciv | Дата: 24.12.2015

     «Кожен із нас має гордитися своєю мовою, адже вона того варта» ( О.Гончар)

       У кожного народу є своя мова. Та серед них – ніби запашна квітка у чудовому букеті – рідна українська мова. 9 листопада визнано Днем української писемності та мови і вшанування пам’яті Преподобного Нестора Літописця – послідовника творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія.

       У рамках Днів української писемності та мови у Жидачівській ЗОШ І-ІІІ ст. № 2 щороку проводяться заходи, які найкраще популяризують українське слово. Традиційно і масово у школі  проходить написання радіодиктанту як учнями, так і вчителями, який демонструє єдність з усіма, хто любить і шанує українське слово, мовні конкурси,майстер-класи, вікторини, виховні години.  У листопаді місяці стартує у школі і  в районі Міжнародний конкурс знавців рідної мови ім.П.Яцика.  Схвально те, що наші учні щороку є переможцями різних турів олімпіад ,конкурсів з рідної мови.

         Відзначення цьогорічного свята знаменувалося проведенням інтелектуальної інтерактивної гри «Найрозумніший» серед у ... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 609 | Додав: TMarciv | Дата: 22.12.2015

                 Саме таку назву має перший етап окружного проекту « Я – талант», який стартував 17 листопада 2015 року у Жидачівській ЗОШ І-ІІІ ст. № 2, напередодні Дня Свободи і Гідності.

           Розпочала зустріч Л.Кофлик, заступник директора школи з навчально-виховної роботи, яка відзначила, що головна мето цього проекту – підтримати наших відважних воїнів, які вже другий рік захищають на сході територіальну цілісність України.  Мабуть кожен, хто готував оберіг для солдата вклав у роботу частинку своєї душі, з побажаннями добра, любові, милосердя, віри у заступництво …  Дитячі обереги для воїнів – це своєрідні талісмани, які зігрівають душу і серце солдата, додають сили і  мужності у бою, віри у перемогу.

          Учасники окружного парламенту, учні Жидачівського НВК,  Гніздичівської  ЗОШ І-ІІІ ст.,   Бережницької ЗОШ І-ІІІ ст.,   Жидачівської

ЗОШ І-ІІІ ст. № 2,  Тейсарівської ЗОШ І-ІІ ст.,  Зарічанської ЗОШ І-ІІ ст. та Заболотівецької ЗОШ І-ІІ ст. підготували подарунки – обереги учасникам АТО, виготовлені власними руками.  Кожна школа представила роботи своїх учнів,старшокласники декламували власні вірші із щирими побажаннями воїнам-захисникам.

... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 568 | Додав: TMarciv | Дата: 22.12.2015

            10 грудня 2015 р. у Вовчатицькій ЗОШ І – ІІ ст. відбувся семінар директорів загальноосвітніх закладів І – ІІ ст.  Тема семінару : «Спільна робота школи,  сім′ї, громадськості щодо реалізації принципів національно – патріотичного виховання»

     «Сільська школа дуже тісно пов’язана з соціумом – з життям села, сільської громади і кожним його мешканцем зокрема. Вчителі, учні, односельці – це як великий рід. Тому в особистості учня дуже яскраво виявляються риси цього роду. Навколишнє середовище – школа, сільська громада, аж до дитини, за якою стоїть цей рід, живе своєю родовою культурою. У селі, як кажуть, усі на виду… Тому шкільну систему можна розглядати як складник цього соціокультурного середовища». (    В. О.Сухомлинський )

         Розпочався семінар спільною молитвою у шкільній капличці Святого  Полікарпа                                                    

... Читати далі »
Категорія: Новини | Переглядів: 434 | Додав: TMarciv | Дата: 17.12.2015

 

10 грудня 2015 року в Журавнівському будинку школяра відбувся семінар вчителів образотворчого мистецтва Журавнівського округу.

Тепло і привітно нас зустріла директор будинку школяра Турчин Оксана Михайлівна. Вона ознайомила нас із позашкільною роботою, яку виконує їхній заклад, із гуртками, які тут працюють. Керівниками гуртків тут є молоді, але дуже творчі і талановиті педагоги.

Нам надзвичайно приємно, що є такі креативні особистості, які своєю працею, своїм талантом дарують нам теплі промінчики естетики. Декоративно-прикладна виставка, яка складалася з робіт гуртківців, зачарувала всіх присутніх. Оксана Михайлівна розповіла про кожен експонат не лише як про витвір мистецтва, а й про кожного учня, який створив представлений на виставці виріб.

... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 412 | Додав: TMarciv | Дата: 15.12.2015

У школу молодого вчителя початкових класів району входить 13 вчителів, досвід роботи яких не перевищує 5 років. У плані роботи засідання заплановано перегляд відеозапису уроку з природознавства у 2 класі на тему «Птахи. Ланцюги живлення. Птахи, занесені до Червоної книги», який проводила методист РМК Тріщ Н.М.. Вчителі мали змогу побачити сучасні , ефективні методи на уроці, проаналізувати кожен етап уроку, висловили власну думку, пропонували альтернативні методи роботи.

Про особливості навчання в початкових класах Чехії розповіла вчитель Дев’ятниківської ЗОШ І-ІІІ ст.. Радик Г.М., яка має досвід роботи за такою методикою.

Майстер – клас по виготовленню різдвяної композиції провела вчитель початкових класів, керівник гуртка Журавнівського центру творчості Петрінець М.Я.  

... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 379 | Додав: TMarciv | Дата: 09.12.2015

« 1 2 3 4 ... 25 26 »
Календар дат
Погода
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Пошук
Архів записів
Жидачів © 2024