Пт, 29.03.2024, 09:59
Вітаю Вас Гість | RSS
 Жидачівський районний
методичний кабінет
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
People Group
Форма входу
Освітній портал
Категорії розділу
Новини
Схвалені методичні матеріали
Електронні версії підручників
методичні матеріали
Так.ru
Головна » 2015 » Квітень » 19 » Семінар-практикум для вчителів інформатики Ходорівсько-Бортниківського освітнього округу
14:44
Семінар-практикум для вчителів інформатики Ходорівсько-Бортниківського освітнього округу

Людина в ХХІ столітті, яка не буде вміти користуватися ЕОМ, буде подібна людині ХХ століття, яка не вміла ні читати, ні писати.

                                                                                                      Віктор Глушков

          Вчителі інформатики Ходорівсько-Бортниківського освітнього округу взяли участь у семінарі-практикумі “Методика викладання інформатики в початковій школі – досягнення та проблеми.” Захід відбувся 16 квітня 2015р. на базі Бортниківської ЗОШ І-ІІІст.

   У роботі семінару брали участь: Хомич Г.В.(методист РМК), Яцущак Я.В.(керівник округу)  та вчителі інформатики загальноосвітніх навчальних закладів. Гостей привітала заступник директора Бортниківської ЗОШ І-ІІІст.  Подоляк М.М.

 

       Практична частина семінару розпочалася з відвідування відкритого уроку інформатики у 2 класі. Побувавши на занятті «Створення вітальної листівки з використанням графічного редактора Tux Paint.»  (вчитель Мацько М.Б.), присутні високо оцінили урок та  «взяли на озброєння» методи роботи у початковій школі, відзначили емоційний фон та робочу атмосферу, що панувала в класі.

 

 

         За круглим столом вчителі аналізували аспекти викладання у початковій школі та специфіку викладання інформатики як предмету.  Адже упровадження нових державних стандартів початкової та середньої загальної освіти вимагає від педагогів підвищення фахового рівня та постійного самовдосконалення.

 

 Під час презентації свого досвіду роботи вчитель Мацько Михайло Богданович звернув увагу на умови і реалізацію курсу інформатика та відзначив, що для молодшого школяра знання починаються від здивування і задоволення, від одержання відповідей на запитання. Тому завдання вчителя – зробити цей процес цікавим і навчити дитину здобувати знання.

  В кінці заходу всі присутні отримали електронні матеріали семінару  для використання у роботі.

 Також для учасників семінару  була організована змістовна та цікава екскурсія до шкільного музею історії села Бортники.

 

Семінар пройшов у теплій, доброзичливій атмосфері, надихаючи вчителів на нові звершення та здобутки в роботі.

 

 

Категорія: Новини | Переглядів: 438 | Додав: TMarciv | Рейтинг: 3.5/2
Календар дат
Погода
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Пошук
Архів записів
Жидачів © 2024