Пт, 26.04.2024, 01:34
Вітаю Вас Гість | RSS
 Жидачівський районний
методичний кабінет
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
People Group
Форма входу
Освітній портал
Категорії розділу
Новини
Схвалені методичні матеріали
Електронні версії підручників
методичні матеріали
Так.ru
Головна » 2012 » Грудень » 10 » семінар-практикум вчителів фізики та астрономії у Дев'ятниківській ЗОШ І-ІІІ ст.
17:35
семінар-практикум вчителів фізики та астрономії у Дев'ятниківській ЗОШ І-ІІІ ст.

 14 листопада 2012 року на базі Дев’ятниківської СЗШ І-ІІІ ст. відбувся семінар-практикум вчителів фізики та астрономії  Дев’ятниківського освітнього округу на тему:  «Інноваційні технології навчання на основі міжпредметних зв’язків».

   На даному методичному заході були присутні вчителі фізики 10 шкіл округу, методист Жидачівського РМК Кардаш Б.С., також директор Дев’ятниківської СЗШ І-ІІІ ст. Щербатий І.Я. та заступник з навчально-виховної роботи.

   В плані роботи семінару було передбачено проведення відкритого уроку у 10 класі на тему «Вага тіла. Невагомість. Перевантаження », також виховного заходу «В історії космонавтики є і українська сторінка» з елементами використання методів та форм роботи, висвітлених у методичній темі, а також теоретичне обговорення даного питання учасниками семінару.

   Урок та виховний захід  проводила вчитель фізики та астрономії Заставна Марія Василівна, яка на високому методичному рівні зуміла представити вміння практичного застосування інноваційні технології  навчання з використання наочності та мультимедії на уроці фізики.

Використання вчителем різноманітних форм та видів роботи з учнями, зокрема, роботу в групах, елементи випереджуючого навчання, розв’язування фізичних задач, робота з тестами на персональних комп’ютерах тощо, а також вміле поєднання видів та форм роботи забезпечило в кінцевому результаті досягненню високої результативності уроку та реалізації поставлених цілей.

   Після проведення практичної частини семінару вчителям фізики  було запропоновано  відвідати  виховний захід  на якому учні 11 класу зуміли підготовити «подорож» в історію космонавтики і розповісти про значний внесок українських вчених у її розвиток.

   В результаті дискутування, яка проходила за круглим столом, можна зробити висновок: актуальність глибшого вивчення та застосування даної методичної теми в практиці роботи вчителів фізики визначається глобалізацією сучасного інформаційного світу, що призвело до утвердження медіакультури практично в усіх галузях людського життя, в тому числі і в освітньому просторі. Використання сучасних інноваційних технологій, особливо у поєднанні з інтерактивними методами та формами роботи відіграють значну роль у формуванні ціннісних орієнтацій сучасної учнівської молоді.

   До того ж, одною з найголовніших переваг використання цих новітніх педагогічних технологій у процесах навчання та викладання є можливість задовольнити індивідуальні потреби учнів, а не середні потреби класу. Інші переваги в тому, що ІКТ значно поліпшують доступ до інформації,  підвищують ефективність  та мотивацію навчання, забезпечують нові шляхи подання інформації, які полегшують її розуміння, дають можливість для випробування власних ідей та проектів, роблять учнів більш впевненими та здатними вирішувати проблеми самотужки.

   Електронні засоби навчання дозволяють продемонструвати процеси або змоделювати явища, за якими  неможливо спостерігати протягом одного уроку або які несуть небезпеку для здоров’я та життя людини. І тут нам на допомогу приходять мультимедійні засоби навчання, які позбавляють нас цієї небезпеки та дають змогу учням більш глибоко зрозуміти природу досліджуваного явища чи процесу.

   Досвід роботи вчителів показує, що використання інноваційних технологій  на уроках фізики має позитивні наслідки, зокрема забезпечує:

 - формування вмінь учнів самостійно здобувати знання і застосовувати їх на практиці;

 - заохочення прагнень учнів знаходити свій спосіб роботи з навчальним матеріалом;

 - орієнтація на процес навчання.

   Учні показують стабільно високі результати навчання. Ця технологія розвиває не тільки учнів, а й учителя, робить його роботу приємною, цікавою, результативною, успішною, забезпечує професійний ріст.

 

Категорія: Новини | Переглядів: 476 | Додав: TMarciv | Рейтинг: 0.0/0
Календар дат
Погода
Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Пошук
Архів записів
Жидачів © 2024