Сб, 20.04.2024, 09:42
Вітаю Вас Гість | RSS
 Жидачівський районний
методичний кабінет
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
People Group
Форма входу
Освітній портал
Категорії розділу
Новини
Схвалені методичні матеріали
Електронні версії підручників
методичні матеріали
Так.ru
Головна » 2013 » Грудень » 19 » Семінар вчителів основ християнської етики та трудового навчання Ходорівсько – Бортниківського та Дев’ятниківського округів
12:32
Семінар вчителів основ християнської етики та трудового навчання Ходорівсько – Бортниківського та Дев’ятниківського округів

   17 грудня 2013 р у Городищенській ЗОШ І-ІІ ст. відбувся районний семінар вчителів основ християнської етики та трудового навчання Ходорівсько – Бортниківського та Дев’ятниківського округів на тему: « Відродження національних традицій та їх використання на уроках та в позакласній роботі».

          

Ласкаво просимо, гості, у світлицю,

Де пісня й казка, й звичаї живуть,

Де пахне волошка і пшениця,

Де рушники узорами цвітуть.

    Такими словами щиро вітали гостей учні та вчителі Городищенської ЗОШ І-ІІ ст.

    Новорічно – різдвяні розписи «Божа любов завжди чекає тебе» розпочав отець Василь, парох церкви Покрови Пресвятої Богородиці. Помолившись із учасниками семінару, священик поблагословив усіх на добру та плідну працю.

    Вчитель християнської етики та трудового навчання Осечко Н.Г. ласкаво запросила своїх колег на вечорниці до однієї з українських хат, де велика родина готується  зустріти небесного гостя  -  Чудотворця Миколая. Чарівні слова линуть з дитячих уст до Святого Миколая. У своїх віршах, молитвах, піснях діти просять у Чудотворця не лише подарунків, а й здоров’я для рідних, близьких та кращу долю для Неньки – України:

Подаруй хоч жменьку втіхи,

Хай серця леліють,

Щоб не плач, а краплі сміху

Бриніли на віях.

       Радісною несподіванкою була зустріч із Святим Миколаєм, який завітав на вечорниці і пригостив усіх солодощами та подарунками.

    Родзинкою  семінару  став  майстер – клас  «Витинанки – маленькі шедеври українського декоративно – прикладного мистецтва»,  який провела вчителька історії та образотворчого мистецтва Заблоцька М.Г.

Хто придумав  її, витинанку?

Оживають в ній трави і квіти,

Завмирає на вітах пташина…

На папері, талантом зігрітим,

Витинає природу людина!

 

    Майстриня  ознайомила  учасників семінару із історією виникнення витинанки, її сюжетною тематико, формами та методами вирізання. Із великим захопленням гості та учні школи розпочали творити свої маленькі шедеври-витинанки. А через деякий час із листівок на нас дивилися чудові ангелятка-найперші помічники Святого Микалая.

     Надзвичайно цікавим для усіх присутніх був  перегляд  виставок  робіт  Заблоцької. М.Г.

«Чарівний світ витинанки» та «Лялька –мотанка – оберіг душі»,який ще раз підтвердив,що вчительство-це велике діло любові,творчості,натхнення.

     Різдвяну атмосферу святу надавали колядки,які звучали протягом зустрічі.

 

 

Категорія: Новини | Переглядів: 467 | Додав: TMarciv | Рейтинг: 0.0/0
Календар дат
Погода
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Пошук
Архів записів
Жидачів © 2024