Пт, 19.04.2024, 23:45
Вітаю Вас Гість | RSS
 Жидачівський районний
методичний кабінет
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
People Group
Форма входу
Освітній портал
Категорії розділу
Новини
Схвалені методичні матеріали
Електронні версії підручників
методичні матеріали
Так.ru
Головна » 2014 » Травень » 20 » Cемінар-екскурсія у м. Львів для вчителів основ здоров'я.
12:03
Cемінар-екскурсія у м. Львів для вчителів основ здоров'я.

13 травня 2014р із ініціативи вчителів Бортниківської ЗОШ І-ІІІст. Гриб М.В, Подоляк Х.Я для вчителів основ здоров’я був проведений семінар-екскурсія «Дорога до щастя та добра».

 Ботанічний сад Львівського національного університету ім. І. Франка в черговий раз гостинно відчинив двері для усіх поціновувачів краси. Організатори не приховували своєї радості від того, що  вчителі основ здоров’я нашого району завітали у Ботанічний сад, адже це закритий об’єкт, на який не щодня можна потрапити.

За словами працівника саду пані Лілії нова ділянка розміщена у м. Львові на ділянці по  вулиці  Черемшини 44 (займає площу 16,5 га).

      

  У структурі Ботанічного саду - 5 науково-дослідних відділів (природної трав`яної флори, дендрології, культурної флори та озеленення, тропічних і субтропічних рослин, фізіології та біохімії рослин). Тут вже зацвіли рододендрони (друга за величиною колекція рододендронів в Україні), бузок, павлонія, барбарис, флокси.

       

 Ботанічний сад має складний рельєф, тут є також ставок, заболочена долина, схили луків, сухі піднесені плато. Це дозволило відтворити на його території фрагменти рослинності різних біотопів: водойм, боліт, луків, лучних степів, лісостепу, різних типів лісу, рівнин, альпійського і субальпійського поясів Карпат. По всьому саду з'явились доволі оригінальні плетені скульптури.

       

Науково-дослідна робота у ботанічному саді проводиться з метою вивчення особливостей росту і розвитку інтродукованих рослин, забезпечення постійного спостереження за ними, розробки наукових основ охорони, відтворення і використання рослинних ресурсів, та особливо цінних, рідкісних і зникаючих рослин.

Дійсно сходивши в ботанічний сад в таку прекрасну погоду, і побачивши неймовірну красу,і велику кількість представників рослиного світу, одразу розумієш весна нарешті прийшла.

 

        Запам’яталася і екскурсія і у музей народної архітектури і побуту «Шевченківський гай». Це музей під відкритим небом, де вчителі ознайомитись

з побутом українців.

        

На сьогодні на території етнозон Музею розташовано 124 пам'ятки архітектури, котрі об'єднані в 54 садиби. В Музеї функціоную 4 виставкових зали. Два з них мають постійну експозицію. У постійній експозиції та сховищах музею міститься близько 20 тисяч предметів щоденного побуту та ужиткового мистецтва.

      

Територія музею площею 60 га умовно розділена на шість етнографічних зон. Кожна зона — це міні-село, що складається з 15‒20 пам'яток народної архітектури. У житлових та господарчих приміщеннях розміщено предмети домашнього повсякденного вжитку, сільськогосподарський реманент, транспортні засоби та ремісничий інструмент. Шість таких міні-сіл мають назви: «Бойківщина», «Лемківщина», «Гуцульщина», «Буковина», «Поділля» і «Львівщина».

     Зайшовши в Гай  педагоги відразу потрапили у своєрідне бойківське село: старі хатки накриті соломою та дерев’яною черепицею; церкви збудовані в бойківських традиціях; шкільний будинок, що стоїть поблизу Співочого поля. Поряд – маленький звіринець (зоопарк) та ставок.

Звичайно, є схожі музеї і в інших куточках України, наприклад Музей просто неба в Пирогові, та львівський Шевченківський гай займає гідне місце серед них.

 

Категорія: Новини | Переглядів: 646 | Додав: TMarciv | Рейтинг: 2.0/1
Календар дат
Погода
Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Пошук
Архів записів
Жидачів © 2024