Пт, 29.03.2024, 16:39
Вітаю Вас Гість | RSS
 Жидачівський районний
методичний кабінет
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
People Group
Форма входу
Освітній портал
Категорії розділу
Новини
Схвалені методичні матеріали
Електронні версії підручників
методичні матеріали
Так.ru
Головна » Архів матеріалів

15 березня  у приміщенні  районної бібліотеки у м.Жидачеві  пройшов семінар учителів української мови, української та зарубіжної літератур.

У програмі семінару:

... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 723 | Додав: TMarciv | Дата: 20.04.2016

     «Час  розкидати каміння, час каміння збирати». Цей вислів з Книги Екклезіаста означає, що для кожної події зверху визначено свій час. І саме у час Великоднього посту педагоги Жидачівського та Журавнівського округів 11 квітня 2016р.  зібралися на базі Лисківського НВК «ЗНЗ_ДНЗ», щоб провести час духовної віднови під проводом о. Богдана Черепанича.

 

 

    Згідно плану роботи Жидачівського РМК  також відбувся семінар «Актуалізація навчально-пізнавальної діяльнос ... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 622 | Додав: TMarciv | Дата: 17.04.2016

17 березня 2016 року  на базі Дрогобицького Державного педагогічного університету ім. Івана Франка пройшов семінар вчителів творчої групи початкових класів Жидачівського району,  який організували вчителі початкових класів Бережницької ЗОШ I – III ст.

Тема семінару: «Eфективні методи навчання в початкових класах за новим Держстандартом» . Вчителі Бережницької школи підготували презентації досвіду роботи за новою програмою. Їхні виступи перепліталися з методичними рекомендаціями викладачів університету щодо викладання навчальних предметів .

Зокрема : Квасній І. В . представила свою презентацію : « Створення оптимального освітнього середовища для формування ключових і предметних компетентностей молодших школярів природознавства за новим Держстандартом початкової загальної освіти »

Паралельно викладач Стахів Леся Григорівна – кандидат педагогічних наук , доцент кафедри педагогіки та методики початкової освіти поділилася методикою складання дидактичних казок та проведення дискусій у контексті використання методів технології формування творчої особистості .

 

... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 738 | Додав: TMarciv | Дата: 02.04.2016

«Організація навчально-виховного процесу в початкових класах  засобами краєзнавства» -на таку тему відбулися засідання методичної комісії вчителів початкових класів  Ходорівсько-Бортниківського освітнього округу на базі Ходорівської ЗОШ І-ІІІст.№1.

     Вчителями початкових класів даного навчального закладу було продумано цікаві форми реалізації вищеназваної теми в практичній діяльності. Вчителі Пагута Л.Р., Кобрин І.Я., Бербеца Г.В., Кобзар М.В., Герич Н.Є., Заставська О.С., Голованич Р.Р., Чорна З. А., Рошак І.Я. провели велику пошукову роботу по рідному місту і укомплектували дидактичний посібник «Їх виколисала Ходорівська земля» та фотоальбом «Ходорів – місто над ставом». Тут вміщено інформацію про людей, які своїм життям прославили рідне місто, яскраві фотоматеріали визначних місць.

Присутні побували на уроці у 4-Б класі з предмету «Я у світі» на тему «Стежинами рідного краю», який провела вчитель вищої категорії Герич Н.Є. На уроці було використано ефективні методи навчання, багатий наочний та дидактичний матеріал, цікаву інформацію, яку учні отримали під ча ... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 558 | Додав: TMarciv | Дата: 29.03.2016

 На базі Рогізненської ЗОШ І-ІІст. відбулося засідання методичної комісії вчителів початкових класів Жидачівського освітнього округу на тему «Організація навчально-виховного процесу в початкових класах  засобами краєзнавства»

 Вчителі початкових класів Рогізненської ЗОШ І-ІІст. продумали цікаві форми реалізації вищеназваної теми в практичній діяльності. Вчитель вищої категорії Гвоздик С.Я. підготувала змістовну презентацію досвіду роботи вчителів початкових класів школи на тему «Організація навчально-виховного процесу в початкових класах  засобами краєзнавства».

Відкритий урок читання у 1 класі на тему «Поетична прогулянка весняним лісом» за творами поетеси, уроженки села Наталі Тріщ провела вчитель вищої категорії, старшого вчителя Гротовицька О.С.

  ... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 563 | Додав: TMarciv | Дата: 29.03.2016

17 березня 2016р. відбувся семінар вчителів інформатики Жидачівського округу.

   Розпочала роботу семінару Хомич Г.В, методист РМК. Візитну картку навчального закладу презентував директор школи Рібун І .В.

 

   Згідно програми семінару педагоги побували на відкритому уроці «Практичне використання та функцій у Excel» у 7 класі вчителя Наталі Теодорівни Тимофтевич.

  ... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 525 | Додав: TMarciv | Дата: 27.03.2016

    Ситуація на ринку праці та в економіці України динамічно змінюється. Щоб реалізувати себе й досягти бажаних висот у трудовій діяльності, необхідно заздалегідь приділити належну увагу профорієнтації ще у школі. І тому із ініціативи вчителя трудового навчання Межирічанської ЗОШ І-ІІст. Ковальчува О.О. 15 березня 2016р. на базі Жидачівського професійного ліцею відбувся семінар «Профорієнтація у сільській школі» для педагогів району.

 

    Усіх вразила гостинність, доброзичливість господарів ліцею. Директор ліцею Ожібка В.С. акцентував увагу на професійно-технічній освіті в районі. Методист Ожібко М.М. презентувала відеоролик про ліцей. Кожен учасник заходу отримав буклет «Жидачівський професійний ліцей».

... Читати далі »

Категорія: Схвалені методичні матеріали | Переглядів: 662 | Додав: TMarciv | Дата: 27.03.2016

  Відзначаючи трагічні події 18-20 лютого 2014 року у Вовчатичах 21 лютого 2016 року вшанували Героїв Небесної Сотні.

 

   «Майдане мій! Ти переміг. Щонайдорожчою ціною!»-така головна думка вірша, яким директор Вовчатицької ЗОШ Н. М. Добуш розпочала вечір-реквієм

     Вечір пам'яті "Герої не вмирають" підготували учні 7-9 класів. Майстерно виконавши ролі читців, України, студентів, матерів і синів, що втратили рідних, вони відтворили сценічний образ України, спаленої і знищеної, побитої, яка терновим шляхом дійшла до сьогодні і серце якої обливається кров'ю за сотні дочок і синів, які загинули від куль власної влади, а душа болить за долю рідного народу.

... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 593 | Додав: TMarciv | Дата: 05.03.2016

25 лютого 2016 року на базі Жирівської ЗОШ І- ІІІ ступенів відбувся  семінар  «Актуалізація опорних знань учнів на уроках інформатики та християнської етики» для вчителів   Ходорівсько-Борниківського та Дев’ятниківського округів

    Розпочався семінар візитною карткою школи, яку презентував директор школи Хомин С. М.

Учасники семінару відвідали бінарний урок основ християнської етики та інформатики на тему:  “Дитинство Ісуса Христа. Використання атрибутів тексту у програмі Paint”, який провели вчителі Хомин Л. А і Гальчук Л. Є.

 

 

Під час аналізу уроку педагоги відзначили високій рівень підготовки учнів до уроку, а також вміння вчителів заохотити учнів до навчально-пізнавальної діяльності.

... Читати далі »
Категорія: Новини | Переглядів: 550 | Додав: TMarciv | Дата: 05.03.2016

«Патріотичне виховання – це сфера духовного життя, яка проникає в усе, що робить, до чого прагне, що любить і ненавидить людина, яка формується» (В.О.Сухомлинський)

Видатний український педагог В. О. Сухомлинський у книзі «Народження громадянина» писав: «Домогтися того, щоб вихованця вже з дитинства хвилювало теперішнє та майбутнє Вітчизни, – одна з найважливіших передумов запобігання моральним зривам у дитячі роки. Патріотичні думки, почуття, тривоги, патріотичний обов’язок, громадянська відповідальність – це основа почуття людської гідності Той, у кому ви сформували ці якості душі, ніколи не виявить себе в чомусь поганому, навпаки – він прагнутиме виявляти себе тільки в доброму, гідному наших ідей, нашого суспільства».

Нещодавно в Новосільській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів відбувся семінар для вчителів художньої культури та педагогів-організаторів Журавнівського освітнього округу на тему ”Патріотичне виховання як складова частина єдиного виховного процесу в сучасних умовах розвитку України”.

Основним завданням даного семінару – стимулювати педагогів-організаторів, вчителів художньої культури в процесі своєї роботи продовжувати  формувати в дітей високу патріотичну свідомість, усвідомлення ними потреби збереження культурної спадщини українського народу, звичаїв та традицій. Крім того, ... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 657 | Додав: TMarciv | Дата: 05.03.2016

1 2 3 ... 25 26 »
Календар дат
Погода
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Пошук
Архів записів
Жидачів © 2024