Сб, 20.04.2024, 04:30
Вітаю Вас Гість | RSS
 Жидачівський районний
методичний кабінет
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
People Group
Форма входу
Освітній портал
Категорії розділу
Новини
Схвалені методичні матеріали
Електронні версії підручників
методичні матеріали
Так.ru
Головна » 2013 » Листопад » 11 » CЕМІНАР "КРАСА ВРЯТУЄ СВІТ "
17:09
CЕМІНАР "КРАСА ВРЯТУЄ СВІТ "

Краса! Краса – це дар від Бога.

Краса – до раю нам дорога.
І є вона у кожнім з нас,
Та  щобзнайтиїї -  май час.

Соломія Вишня

Краса у житті людини... Про неї мріють, її чекають, нею захоплюються.  Знаменитий М. Реріх у самий розпал другої світової війни, 31 березня 1942 р., коли на карту була поставлена доля людства і здавалось, що духовні цінності втратили всякий смисл написав:«...Людина прагне її, знаходить і приймає красу без усяких умов, а так тому тільки, що вона краса, і з благоговінням схиляється перед нею, не питаючи, чим вона корисна і що можна на неї купити..»

              

   В наш швидкоплинний час глобалізації та  інформації, коли дні летять за днями стрімко та непомітно, будь – якій людині потрібно розвіятись, відпочити, відвідати нові та цікаві місця, доторкнутись серцем до прекрасного. Таку нагоду 29 жовтня 2013 року отримали вчителі трудового  навчання та християнської етики Жидачівського та Журавнівського округів.  А запросили їх у «майстерню краси»  організатори семінару – вчителі Сулятицької ЗОШ І-ІІІ ст..: Вітрів У.П., Ярич С.Я. та Жолобко Н.В. . Семінар був організований та проведений на базі Стрийського вищого художнього профтехучилища №16  згідно плану роботи Жидачівського РМК.

                Художнє училище м.Стрия разом із своїм директором Капало О.Б. та заступником директора з навчально-виховної роботи Джуха У.Б.  гостинно відчинило двері для своїх колег із Жидачівщини. Уже роблячи перші кроки по території цього навчального закладу,  освітяни не могли намилуватись затишним двориком для відпочинку студентів , який прикрашали ковані квіти, зручні лавочки та казкові герої . Всі ці прекрасні речі створені руками учнів училища і піднімають настрій  відвідувачів та милують очі. Екскурсія по різних студіях училища була настільки цікавою, захопливою та змістовною, що залишила після себе море прекрасних вражень. Особливо вразила педагогів капличка, що знаходиться в приміщенні училища і в якій проводяться Богослужіння для студентів. Всі речі для неї були зроблені учнівськими руками, тут і різьба, і вишивка, і іконопис, і ковальство, і малярство… Відвідавши  музей училища, де виставлені дипломні роботи учнів,  учасники семінару отримали стільки позитивних та прекрасних хвилин, що очі їхні сяяли іскрами щастя та захоплення. Краса виготовлених речей полонила їхні серця.  Найбільший сплеск емоцій відбувся  після огляду  навчальних  студій  училища: студії шкіряного ремесла, студії різьблення, студії  живопису, студії вишивки, студії  розпису, студії  декоративно-прикладного мистецтва, студії  флористики, студії  дизайну,  студії соломоплетіння, студії  паперопластики….

     Під час проведених майстер-класів, які проводили для наших вчителів  майстри виробничого навчання Сировець Н.М., Левченко Т.Б., Луців Л.О.,  вчителі навчились працювати із шкірою(майстер-клас «Ваблять очі вибори із шкіри»),квілінгом (майстер-клас «Квілінг-паперові кучерики») та мистецтвом декупажу (майстер-клас «Декупаж-нове сучасне мистецтво». Працюючи в групах, під керівництвом вправних майстрів , які випромінювали щирість та ділились секретами майстерності, з радістю відповідали на запитання,  учасники семінару власними руками створили прекрасні вироби, які залишились їм на згадку про цей чудовий навчальний заклад. Тут вони дійсно зрозуміли, що гарні та красиві  речі можна створювати власними руками  і  зробили висновок : тільки мистецтво та краса врятують  світ , адже вони безсмертні!                           ( Вчитель Сулятицької ЗОШ І-ІІІ ст. Ярич С.Я.)

Категорія: Новини | Переглядів: 446 | Додав: TMarciv | Рейтинг: 5.0/1
Календар дат
Погода
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Пошук
Архів записів
Жидачів © 2024