Чт, 25.04.2024, 03:35
Вітаю Вас Гість | RSS
 Жидачівський районний
методичний кабінет
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
People Group
Форма входу
Освітній портал
Категорії розділу
Новини
Схвалені методичні матеріали
Електронні версії підручників
методичні матеріали
Так.ru
Головна » 2015 » Квітень » 3 » Cемінар-практикум вчителів музичного мистецтва Жидачівського освітнього округу
19:23
Cемінар-практикум вчителів музичного мистецтва Жидачівського освітнього округу

Одним з дійових засобів естетичного виховання людини є музика. Музика — це мова почуттів. Мелодія передає найтонші відтінки почуттів, недоступні слову. Музика починається там, де закінчується слово. Музичне мистецтво в школах – не тільки навчальний предмет, а й могутній засіб виховання, який має надати емоційного й естетичного забарвлення всьому духовному життю людини.

Наше сьогодення зумовило появу багатьох варіантів навчальних програм з музичного мистецтва для загальноосвітньої школи, однак спільним залишається основне завдання – вдосконалювати методику проведення уроків музичного мистецтва, бо це основна форма музичного виховання школярів. Як урок мистецтва він має свою специфіку і спрямований, передусім, на розвиток емоційного музично-естетичного досвіду учнів. Для цього вчителям необхідно на певних етапах своєї роботи оновлювати та удосконалювати форму проведення уроків, доповнюючи їх інноваційними технологіями.

Саме з цією метою, 01 квітня 2015 року, згідно з планом роботи районного методичного кабінету в Жидачівській гімназії ім. О. Партицького відбувся семінар-практикум вчителів музичного мистецтва Жидачівського освітнього округу на тему «Формування і розвиток духовності та естетичних почуттів школярів».

 

Заступник директора школи з виховної роботи Баранкевич О.А. презентувала досягнення та плани колективу школи

.

Урок музичного мистецтва у 6 класі по темі «Жанри симфонічної музики. Симфонія» провела вчитель музичного мистецтва гімназії Гнатів М.М. Педагог яскраво розкрила основну мету та загальні завдання,  спрямовані на формування освітніх компетенцій школярів. Учні впевнено й грамотно відповідали на запитання вчителя щодо інструментів оркестру, інтонаційно чисто співали програмовий твір, уважно слухали уривки симфоній, характеризували її інтонаційно-образну мову, користуючись відповідною музичною термінологією.

 

 

 

 

Позакласний виховний захід «Гімназія: від серця до серця» довів, що питання художньо-естетичного виховання учнів в умовах даної школи  вирішується, завдячуючи старанним зусиллям вчителя музичного мистецтва, дирекції, педагогічного та учнівського колективів гімназії. Адже там, де люблять мистецтво дорослі – там обов’язково народжуються і юні таланти.

Підведення підсумків семінару відбулося за круглим столом на тему: «Виховний потенціал мистецьких дисциплінджерело освітніх інновацій».

Дитині потрібна глибина почуттів, їй потрібні ті рухи душі, які збагачують її щирими почуттями, розумними думками, розвивають естетичний смак, відкривають шлях до розуміння навколишнього світу – така спільна думка об’єднала учасників семінару вчителів музичного мистецтва, який був проведений на високому навчальному та науково-методичному рівнях.

 

Методист РМК освітньої галузі «Естетична культура» Н. Кулик.

Категорія: Новини | Переглядів: 631 | Додав: TMarciv | Рейтинг: 0.0/0
Календар дат
Погода
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Пошук
Архів записів
Жидачів © 2024