Чт, 25.04.2024, 04:18
Вітаю Вас Гість | RSS
 Жидачівський районний
методичний кабінет
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
People Group
Форма входу
Освітній портал
Категорії розділу
Новини
Схвалені методичні матеріали
Електронні версії підручників
методичні матеріали
Так.ru
Головна » 2013 » Грудень » 8 » Cемінар-практикум вчителів образотворчого мистецтва Ходорівсько-Бортниківського освітнього округу
13:28
Cемінар-практикум вчителів образотворчого мистецтва Ходорівсько-Бортниківського освітнього округу

21 листопада 2013року в Рудківцівській ЗОШ І-ІІ ст. відбувся семінар-практикум вчителів образотворчого мистецтва Ходорівсько-Бортниківського освітнього округу з проблеми «Формування потреби у спілкуванні з мистецтвом як основи естетичного виховання і художнього сприйняття дійсності».

          

Роботу семінару розпочала директор Рудківцівської ЗОШ І-ІІ ст. Твердун М.Л. із презентації школи.

Вчитель образотворчого мистецтва Рудківцівської ЗОШ І-ІІ ст. Мех В.Я. запросив учасників семінару здійснити подорож «Провідними музеями світу»,  щоправда, уявну.

Музеї – духовні скарбниці, що зберігають безцінні пам'ятки історії, культури та мистецтв, служать суспільству та його розвиткові. З перших хвилин подорожі відвідувачі відчули урочисте середовище, де панує особливо піднесена атмосфера і впродовж відвідування музеїв вона поступово захоплює кожну людину, яка торкається безцінних надбань світової культури.

Під час віртуальної подорожі учасники ознайомилися із колекціями таких музеїв, як Ермітаж (Санкт-Петербург, Росія), Дрезденська галерея (Німеччина), Лувр (Париж, Франція), Прадо (Мадрид), Метрополітен (Нью-Йорк, США), галерея Уффіці (Флоренція) та ін. Переглянули полотна Рембрандта, Леонардо да Вінчі, Рафаеля Санті, Тиціана, Пікассо, Рубенса, Сальвадора Далі, Матісса. та ін.

В ході семінару вчителі мали можливість обмінятися досвідом та обговорити ряд питань, що виникають в процесі викладання предмету, а саме: робота з мультимедійними технологіями на уроках образотворчого мистецтва.

 

Методист РМК Наталія Кулик, зауважила, що під час віртуальної подорожі ми познайомилися із художніми та культурно-історичними музеями, що посідають провідне місце серед музеїв світу, а також є одними із найбільших і найкращих музеїв світу. Слід  сказати, що основу зібрань складають колишні королівські колекції, а також націоналізовані колекції церков і знатних родин. Такі уроки розвивають інтелект та кругозір учнів; виховують любов до мистецтва і розуміння історичних подій крізь призму художньої творчості. 

Категорія: Новини | Переглядів: 402 | Додав: TMarciv | Рейтинг: 0.0/0
Календар дат
Погода
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Пошук
Архів записів
Жидачів © 2024