Пт, 29.03.2024, 16:19
Вітаю Вас Гість | RSS
 Жидачівський районний
методичний кабінет
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
People Group
Форма входу
Освітній портал
Категорії розділу
Новини
Схвалені методичні матеріали
Електронні версії підручників
методичні матеріали
Так.ru
Головна » 2015 » Травень » 13 » «І слово, і пісня, Матусю, Тобі»
17:13
«І слово, і пісня, Матусю, Тобі»

У нашім раї на землі

Нічого кращого немає,

Як тая мати молодая

З своїм дитяточком малим.

Т. Шевченко

Геній Шевченка змалював найщасливішу мить земного життя людини. Лагідні, сяйливі та щасливі очі матері – це перше, що бачить дитина, з’явившись на цей світ. Життєдайна материнська любов, віра в щасливу долю, надія, що життєва дорога рідної дитини буде встелена вишиваним рушником, огортає тендітну дитинку, і в цьому ореолі вона росте, розвивається, дорослішає і народжує нове життя.

І у цьому безкінечному процесі, де б ми не були, що б не зробили, через які успіхи та невдачі не проходили, Мати завжди поруч. Вона допоможе і втішить розрадить і зрозуміє.

Всю повноту материнської любові людський розум вмістити не може. І неможливо її описати і висловити. І тільки діти, що чують шепіт Ангела Господнього, можуть передати нам, дорослим, сповнені істини та правди почуття любові. Ми вишукуємо розумні слова, а діти просто кажуть те, що думають. А отже – правду. Яке це щастя, коли ти можеш обняти маму, поцілувати і сказати: «Рідненька, я люблю Вас!». Головне, щоб не було пізно.

Цьогорічний фестиваль-конкурс «І слово, і пісня, Матусю, Тобі!», що проходить щорічно під орудою Львівського обласного відділу Союзу Українок став найвеличнішим святом любові. Це можливість творити і самоутверджуватися, говорити зі світом. Ми можемо допомогти дітям у цьому, підтримати і дати можливість ставати особистостями.

 

 

У неділю, 10 травня 2015 року у Львівському  Національному  академічному  театрі опери та балету ім. С.Крушельницької відбулося вручення збірників і дисків переможцям обласного конкурсу «І слово, і пісня, Матусю, Тобі», серед яких 475 переможців за 2012-2014 роки. Після чого переможці конкурсу змогли переглянути виставу «Наталка Полтавка» Миколи Лисенка.

Приємно зазначити, що серед запрошених на урочистості були діти і з нашого району. Це: Дрогобицький Олександр (Жидачівська ЗОШ І-ІІІст. №2), Фіалка Святослав (Жидачівський НВК), Яскерська Христина (Вовчатицька ЗОШ І-ІІст.), Яворська Христина (Жидачівський НВК),  Блонна Марта (Загірочківський НВК), Сивик Марта (Жидачівська ЗОШ І-ІІІст. №2), Жигаль Вікторія (Жидачівський НВК), Михальчак Наталія (Піддністрянський НВК), Шмідт Наталія (Чорноострівський НВК), Іванків Нестор (Жидачівська гімназія ім. О. Партицького), Гашевська Вікторія (Волице-Гніздичівська ЗОШ І-ІІст.), Давидчак Олена і Арендарчук Олег (Жидачівська ЗОШ І-ІІІст. №2), Торлопова Анастасія (Журавнівський НВК «СЗШ-ліцей»), Добуш Софія (Вовчатицька ЗОШ І-ІІст.), Мулярська Романія (Журавнівський НВК «СЗШ-ліцей»), Ліпковська Ярослава і Ліпковський Володимир (Журавнівський НВК «СЗШ-ліцей»), Колобич Наталія (Кам’янський НВК), Рожак Назар-Мирон (Новострілищанська ЗОШ І-ІІІ ст.), Дуда Наталія (Вовчатицька ЗОШ І-ІІ ст.), Демків Юлія (Журавнівський НВК «СЗШ-ліцей»), ансамбль дівчат Ходорівської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 (Герич Ольга, Зайшла Василина, Когут Ірина, Коцур Софія, Тітик Наталія, Цихівська Юлія).

Це прекрасно, що учні різних навчальних закладів району мають змогу проявити свою творчість в пісенних, прозових та поетичних творах.

Сердечна подяка вчителям, які зуміли віднайти творчі перлинки у своїх школах, батькам за талановитих дітей, які зуміли виплекати і підтримали їх, методисту відділу освіти Наталії Кулик, яка докладає всіх зусиль, щоб провести районний етап конкурсу, даючи можливість дітям робити перші кроки на сцені, відчувати впевненість у власних силах та здібностях і переможці мали можливість показати себе на обласному рівні.

Попри усі важкі почуття, які опановують нас, дорослих, у цей критичний час, ми тішимося, що у нас зростає молодь гідна пам’яті Небесної Сотні. І наша юнь безперечно стане Громадянами Вільної Держави! Зростайте, мужнійте і творіть! Нехай збуваються ваші великі мрії і сподівання у нашій незалежній Україні.

 

 

 

 

 

Категорія: Новини | Переглядів: 716 | Додав: TMarciv | Рейтинг: 0.0/0
Календар дат
Погода
Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Пошук
Архів записів
Жидачів © 2024