Сб, 27.04.2024, 05:12
Вітаю Вас Гість | RSS
 Жидачівський районний
методичний кабінет
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
People Group
Форма входу
Освітній портал
Категорії розділу
Новини
Схвалені методичні матеріали
Електронні версії підручників
методичні матеріали
Так.ru
Головна » 2012 » Листопад » 1 » Конкурс "Сурми звитяги
17:01
Конкурс "Сурми звитяги

31 жовтня 2012р. у м. Жидачеві відбувся районний етап XІIІ дитячо-юнацького фестивалю мистецтв «Сурми Звитяги». Фестиваль є унікальний тим, що заохочує молодь до плекання мистецької спадщини січових стрільців, вояків УГА, бійців ОУН-УПА, а також до творення сучасного українського патріотичного мистецтва.

Фестиваль «Сурми звитяги» народився через усвідомлення того, що пісенна, мистецька спадщина національно-визвольних змагань ХХ століття не вивчена і не популяризується, практично не розвивається сучасна патріотична пісня. Ідея створення такого фестивалю отримала підтримку Організації Українських Націоналістів. Організаторами «Сурм звитяги» стали Центр національного відродження ім. С. Бандери, всеукраїнське товариство «Просвіта» ім. Т. Шевченка та громадська організація «Сурми звитяги».

Цього року свій мистецький доробок продемонстрували юні таланти із Бортниківської, Грусятицької, Новострілищанської, Ходорівських №1, №2, №3, Жидачівської №2 ЗОШ І-ІІІст., Жидачівської гімназії ім. О. Партицького, Жидачівського НВК, Журавнівського НВК «СЗШ-ліцей», Загірочківського НВК, Квітневої, Вовчатицької, Заболотівецької ЗОШ І-ІІст., Жидачівського ЦТДМ, Центру дитячої та юнацької творчості м. Ходорова, Журавнівського Будинку школяра, обласного дитячого протитуберкульозного санаторію смт. Журавно.

Засновниками та організаторами фестивалю є Жидачівський районний методичний кабінет. У районному турі, який був приурочений до 70-ої річниці УПА і проходив у міському Будинку культури «Папірник», брали участь кращі солісти, вокальні дуети, тріо та ансамблі, читці та майстри образотворчого мистецтва середніх та старших класів загальноосвітніх шкіл і позашкільних закладів. Відчутно зріс фаховий рівень колективів.  Учасники виконували сучасні патріотичні, стрілецькі пісні та пісні військової пори.

Зберігаючи традиційні вимого фестивалю стосовно патріотичного змісту, молодь продовжує пошуки нових, сучасних форм його вираження. І, окрім рок-музики, здійснила успішні експерименти в стилі реп-музики, а також джазового виконання.

«Сурми Звитяги» - це сотні юних облич, натхненних почуттям любові до свого краю. До міського Будинку культури йшли і йшли люди, щоб підтримати цю молодь – майбутнє нашої країни та українців. І патріотичне мистецтво, подане талановитою молоддю, не залишило жодного сумніву ні в кого – Україна була, є і буде Українською. 

      
    
Категорія: Новини | Переглядів: 889 | Додав: TMarciv | Рейтинг: 0.0/0
Календар дат
Погода
Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Пошук
Архів записів
Жидачів © 2024