Чт, 25.04.2024, 11:33
Вітаю Вас Гість | RSS
 Жидачівський районний
методичний кабінет
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
People Group
Форма входу
Освітній портал
Категорії розділу
Новини
Схвалені методичні матеріали
Електронні версії підручників
методичні матеріали
Так.ru
Головна » 2015 » Листопад » 4 » Методичний міст Жидачів – Львів
18:06
Методичний міст Жидачів – Львів

 

       Перебудова системи освіти України, подальше удосконалення навчального процесу в загальноосвітній, в тому числі і початковій школі ставить питання про удосконалення перш за все методів навчання.

       Важливим методом наукового пізнання і засобом активізації пізнавальної діяльності учнів є моделювання. Воно існує вже давно, як і мислення, а отже, з давніх часів супроводжує процеси навчання. Хоча як метод навчання моделювання почало усвідомлюватися нещодавно.

      Саме проблема математичного моделювання і лягла в основу методичного  моста між творчими вчителями  початкових класів Жидачівського  району та вчителями Шевченківського району м. Львова, який відбувся 28 жовтня 2015 року.

     Організаторами  творчої зустрічі  були методист Жидачівського РМК Тріщ Н.М. та вчителі початкових класів  Зарічанської ЗОШ І-ІІ ст.

       Учителям – учасникам  творчих груп   початкових класів  Жидачівського району  гостинно відкрила свої двері Львівська  середня загальноосвітня  школа І-ІІІ ступенів № 91. Учитель-методист цієї школи Іванова Олена Сергіївна   провела тренінг  « Математичне моделювання як метод навчання математики  учнів початкових класів».

       Гості  семінару мали змогу почути в доступній і цікавій подачі про теоретичні основи математичного моделювання , про формування дій математичного моделювання на уроках математики в 1-2 класах під час розв’язування текстових задач та рівнянь та,  попрацювавши в групах , закріпити  отриману інформацію на практиці.

Кожен учасник методичного моста отримав пам’ятку  по даній темі: словничок з моделювання та схеми щодо використання моделювання на уроках математики та української мови. Вчителі також  отримали  методичний посібник , який уклала Іванова О.С., матеріали якого можна використовувати на уроках математики в початковій школі.

      Навчання математики молодших школярів повинне бути цікавим та захоплюючим. Завдання повинні  сприяти розвитку кмітливості,  спонукати до творчого пошуку, привчати охоче і свідомо мислити.  Лише тоді ефективність  навчання  буде високою.

         Саме тому колектив вчителів Зарічанської ЗОШ І –ІІ ст. зібрав та систематизував окремо по класах  матеріали , завдяки яким уроки математики можна зробити цікавими та різноманітними. Це і презентації  для усної лічби, відеотренажери, казкові подорожі,  тести,  веселі логічні задачі , дидактичні  ігри , віршовані задачі, загадки, задачі-жарти,  музичні фізкультхвилинки.  Усі  учасники методичного моста отримали ці матеріали

на дисконосіях.

 

     Захоплюючим продовженням зустрічі  була екскурсія історичними місцями Львова , яку  провела Іванова Олена Сергіївна , вчитель початкових класів ЛСЗШ № 91. Ця екскурсія була наповнена неймовірними історіями – незвичними розповідями з життя галицької столиці.  Учасники семінару дізналися багато історичних фактів і різних цікавих легенд про місто , які захоплюють і заворожують, побачили архітектуру , величні будівлі , храми. 

 

         

Вірменський собор                               Храм святих апостолів Петра і Павла

     Львів і кава – ці поняття нерозлучні , тому маршрут екскурсії охоплював і відвідування  кав’ярень: « Копальня кави» , кнайпа–музей « Лівий берег», Гасова лямпа» , « Під синьою фляшкою», кафе «Під клепсидрою», « Дім легенд» та ін.

 

         кнайпа – музей « Лівий берег»         ресторан – музей « Гасова лямпа»

 

           «Львівська копальня кави»                     кафе « Під клепсидрою»

 

« Дім легенд»

   Кожен зміг по-новому відкрити для себе  старовинне і тепле місто із запахом кави. Втомлені, але сповнені позитивних емоцій та вражень, учителі повернулися додому із великим бажанням приїхати до Львова ще раз  та привезти своїх учнів на зустріч із загадковим та цікавим містом Лева. 

   Одноманітність у роботі стомлює не лише учня , але й учителя  , тому впускаймо у своє життя різноманітність !

Категорія: Новини | Переглядів: 649 | Додав: TMarciv | Рейтинг: 0.0/0
Календар дат
Погода
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Пошук
Архів записів
Жидачів © 2024