Пт, 26.04.2024, 08:15
Вітаю Вас Гість | RSS
 Жидачівський районний
методичний кабінет
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
People Group
Форма входу
Освітній портал
Категорії розділу
Новини
Схвалені методичні матеріали
Електронні версії підручників
методичні матеріали
Так.ru
Головна » 2015 » Жовтень » 18 » Місце, де земля зустрічається з небом
17:32
Місце, де земля зустрічається з небом

     13 жовтня 2014р. для вчителів основ християнської етики та трудового навчання Дев’ятниківського,  Ходорівсько-Бортниківського округів був особливим, адже відбувся очікуваний семінар-екскурсія в Унівський монастир, період розквіту та розбудови якого пов’язаний із родом Шептицьких.

  У світ духовного оновлення своїх колег запросила вчитель Залісківської ЗОШ І-ІІст. Барна Н.М. Педагог поділилася досвідом роботи з теми «Впровадження морально-етичних цінностей християнства на уроках християнської етики і трудового навчання». Кожен вчитель отримав програмку семінару і пам’ятку поломника.

 

    Прибувши у Святоуспенську Унівську Лавру, учасники семінару мали нагоду побувати на Літургії , яку очолив о. Ярослав Буньо, у новозбудованому дерев’яному храмі блаженних архимандрита Клементія (Шептицького) та екзироса Леонія (Фьодорова).

 

     Під час екскурсії по обителі, яку проводив брат-монах Василь, неабияке враження справили на усіх музей, фрески і розписи Успенського храму та внутрішнього дворика монастиря, оборонні укріплення, ікони з мощами святих, Чудотворна ікона Пресвятої Богородиці, копія Туринської плащаниці, плащаниця Успіння Богородиці. Було цікаво дізнатися, що  у Лаврі розміщений формаційний дім, де знаходиться новіціят. Адже тут велика увага надається освіті та вихованню ченців. День у монастирі поділяється на три частини ( по 8 год. кожна):молитва, праця, відпочинок. Кожен із членів монашої родини має можливість виконувати працю згідно зі своїми здібностями та уподобаннями. Також монахи працюють на фермі, яка постачає сільськогосподарські продукти, медом солодить власна пасіка, а хлібопекарня забезпечує свіжим хлібом.

 

 

 

А у творчій майстерні учасники семінару ознайомилися із технікою виконання та витворами ручної роботи - витинанками о. Дем’яна, предметами церковного вжитку (свічки, офірки, кадильний ладан, вугілля), які виготовляють самі монахи.

   

  

 

 Покидаючи це чудове місце з його неперевершеною природою і цілющим джерелом, педагоги в особливий спосіб пережили присутність Бога, відчули на собі погляд вічності.

Категорія: Новини | Переглядів: 506 | Додав: TMarciv | Рейтинг: 5.0/1
Календар дат
Погода
Календар
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Пошук
Архів записів
Жидачів © 2024