Ср, 24.04.2024, 04:07
Вітаю Вас Гість | RSS
 Жидачівський районний
методичний кабінет
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
People Group
Форма входу
Освітній портал
Категорії розділу
Новини
Схвалені методичні матеріали
Електронні версії підручників
методичні матеріали
Так.ru
Головна » 2014 » Червень » 2 » Підводимо підсумки навчального року
11:52
Підводимо підсумки навчального року

Сулятицька ЗОШ І-ІІІ ст.

   Простежуючи тему наступності початкової та середньої школи, на базі Сулятицької ЗОШ І-ІІІ ст. районним методичним кабінетом відділу освіти було організовано семінар на тему «Наступність у формуванні та розвитку фізичних та астрономічних компетентностей школярів». Учасники семінару , вчителі початкових класів та фізики Журавнівського освітнього округу, переглянули відеозаписи фрагментів уроків з природознавства у 1-4 у класах, фізики у 7 класі та астрономії в 11 класі.

          

   Вчителі початкових класів Ємець Ярослава Володимирівна та Прийма Світлана Миронівна детально проаналізували Програму з природознавства та прокоментували ефективні методичні прийоми формування   фізичних та астрономічних компетенцій, які  молодші школярі засвоюють на уроках. Адже про Сонце, сонячну енергію, планети та зірки, явища природи, фізичні перетворення води, про фізичні тіла та їх будову, тощо діти дізнаються  у початкових класах.          

.

   Продовжила розкривати тему семінару вчитель фізики та астрономії цієї школи Турчин Марія Василівна, яка продемонструвала методику використання електронних посібників на уроках фізики, захист проектів та ділові ігри при вивченні планет Сонячної системи.

   Як зазначили вчителі фізики Семків Світлана Василівна (Антонівський НВК) та Блажейовська Зоряна Богданівна (Новосільська ЗОШ І-ІІст.), їх дивує складність та об’єм матеріалу, який маленьким школярам подає Програма. Вчителі початкових класів Журавнівського НВК «СЗШ-ліцей»  Заремба Оксана Володимирівна та Гловач Оксана Богданівна зауважили, що цікава тема семінару та форма проведення дали змогу добре простежити ті основи фізичних та астрономічних понять, які закладаються в початкових класах і розвиваються у старших. У словах  вчителів звучали ноти жалю за браком сучасного комп’ютерного забезпечення в школах.

      

Після аналізу програмових вимог та методики проведення відповідних уроків учасники семінару здійснили заочну подорож у Львівську обсерваторію.

   Підвели підсумок семінару методисти  РМК Наталя Тріщ та Богдан Кардаш, які звернули увагу на використання матеріалів газети «Колосочок», участь учнів у конкурсі «Колосок», виконання Навчальних програм та завершення навчального року.

Категорія: Новини | Переглядів: 502 | Додав: TMarciv | Рейтинг: 0.0/0
Календар дат
Погода
Календар
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Пошук
Архів записів
Жидачів © 2024