Пт, 29.03.2024, 11:16
Вітаю Вас Гість | RSS
 Жидачівський районний
методичний кабінет
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
People Group
Форма входу
Освітній портал
Категорії розділу
Новини
Схвалені методичні матеріали
Електронні версії підручників
методичні матеріали
Так.ru
Головна » 2014 » Червень » 2 » Підводимо підсумки навчального року
11:57
Підводимо підсумки навчального року

Ходорівська ЗОШ І-ІІІст. №1

  Підведення підсумків навчання за новою Програмою і 1-2 класах проходило під час засідання районної творчої групи вчителів цих класів у Ходорівській ЗОШ І-ІІІ ст. №1

.  

   Темою для обговорення було «Успіхи та труднощі в реалізації нової Навчальної програми». Успіхи, яких досягли першокласники та другокласники разом зі своїми вчителями Голованич Ромою Романівною та Герич Наталією Євгенівною, можна було побачити під час відвідування уроків математики та літературного читання.

      

А про труднощі – під час засідання круглого столу, в якому взяли активну участь члени творчих груп. Закрема, Колодницька Леся Михайлівна (Ходорівська ЗОШ І-ІІІст. №2), Паньків Леся Володимирівна (Волиця-Гніздичівська ЗОШ І-ІІст.), Люсак Мирослава Василівна (Жидачівський НВК), Климкович Анна Ярославівна (Жидачівська ЗОШ І-ІІІст. №2).

 Великою проблемою є те, що діючі підручники та зошити не відповідають чинній Програмі, яка і так перевантажена складним та об’ємним матеріалом для молодших школярів, слаба матеріально-технічна база для викладання предмету «Сходинки до інформатики». Щоб виконати всі вимоги, вчителю доводиться шукати додаткові джерела, адже, для прикладу, у підручниках з літературного читання в 2 класі лише 50% програмового матеріалу.

   Власними стараннями вчителі 2 класу, які входять до районної творчої групи, впорядкували «Хрестоматію з літературного читання», де поміщено твори всіх авторів, які передбачені Програмою, але відсутні в діючих підручниках. Отримавши схвалення кафедри початкового навчання ЛОІППО,  електронні версії посібника отримали всі школи району та методкабінети області. Проте виникає проблема з їх практичним застосуванням, адже для друку потрібні кошти. Деякий програмовий матеріал  з математики у 2 класі поміщено в підручниках для 1 класу, опущено чимало навчального матеріалу і в підручниках з української мови (2 клас).

   Підводячи підсумок засідання творчої групи, вчителі вирішили самотужки впорядкувати збірник вправ з української мови для 2 класу, щоб заповнити прогалини підручника потрібним матеріалом і виконати Програму в цілому. А з літературного читання – хрестоматію для 3 класу.

   

Категорія: Новини | Переглядів: 792 | Додав: TMarciv | Рейтинг: 5.0/1
Календар дат
Погода
Календар
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Пошук
Архів записів
Жидачів © 2024