Вт, 23.04.2024, 13:21
Вітаю Вас Гість | RSS
 Жидачівський районний
методичний кабінет
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
People Group
Форма входу
Освітній портал
Категорії розділу
Новини
Схвалені методичні матеріали
Електронні версії підручників
методичні матеріали
Так.ru
Головна » 2015 » Жовтень » 7 » Подорож у світ еколого-натуралістичної творчості
19:17
Подорож у світ еколого-натуралістичної творчості

     На сьогоднішній день важливим є взаємозв’язок теоретичних знань з практикою. Одним із засобів, що забезпечують цей зв’язок є виїзні форми навчання для педагогів.

       Ініціатором виїзного семінару «Навколишнє середовище і здоров’я» для вчителів основ здоров’я та трудового навчання Дев’ятниківського, Ходорівсько-Бортниківського округів, який відбувся 28 вересня 2015р. були педагоги Загірочківського НВК: Малюс Г.І та Дух Б.Б.  Вчителі запросили своїх колег у світ еколого-натуралістичної творчості і поділилися своїм досвідом роботи (Малюс Г. І. «Про вплив навколишнього середовища на здоров’я людини, Дух Б.Б. «Місце екологічних знань у роботі сучасного вчителя технологічної освіти».

У рамках програми семінару було передбачено:

          - екскурсія у Львівський  обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді;

       Вчителів гостинно зустріла Кожіль М.І., заступник директора КзЛОР «ЛОЦЕНТУМ», яка розповіла про основні напрямки роботи закладу, методичне забезпечення. Всі бажаючі отримали буклети та рекламки про роботу закладу.

 

 Надзвичайно захоплюючою була екскурсія, яку провів методист А. О. Пасічник. Учасники семінару побували у своєрідній лабораторії під відкритим небом, яка займає площу 0,85га. Особливо зацікавило педагогів колекція  мініатюрних дерев, вирощених у стилі японського мистецтва «бонсай», «пейзажний та регулярний  парки», куточок дощового тропічного лісу, мікроландшаф «пустелі», де зібрані рослини, батьківщиною яких є Південна Африка і Центральна Америка.

  

 Також  вчителі побували на постійно діючій еколого-освітній виставці «Планета ЗОО» (зібрано понад 80 видів та порід екзотичних і декоративних тварин), яка розташована в лабораторіях акватераріумістики, декоративного птахівництва, кабінеті гуртків зоологічного профілю та у двох приміщенях і 14 волєрах вуличного зоолого-тваринницького комплексу (пташник та зооферма).

    

- огляд обласної виставки «Квітковий вернісаж 2015»;

 

- в гостях у творчій майстерні (участь у майстер-класах)

Практична частина семінару розпочалася із майстер - класу «Живцювання кімнатних рослин» (проводила керівник гуртка Гупало М.С).  Не менш цікавим був майстер-клас «Виготовлення квітів із гофрованого паперу», на який запросила керівник гуртка - Валах І.І.

 

  В кінці семінару учасники отримали методичні рекомендації з організації дослідницької діяльності з школярами у  загальноосвітніх навчальних закладах. Проведений час подарував усім багато приємних хвилин.

                                                                     Хомич Г.В.,методист РМК

 

 

Категорія: Новини | Переглядів: 453 | Додав: TMarciv | Рейтинг: 5.0/1
Календар дат
Погода
Календар
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Пошук
Архів записів
Жидачів © 2024