Пт, 26.04.2024, 05:19
Вітаю Вас Гість | RSS
 Жидачівський районний
методичний кабінет
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
People Group
Форма входу
Освітній портал
Категорії розділу
Новини
Схвалені методичні матеріали
Електронні версії підручників
методичні матеріали
Так.ru
Головна » 2015 » Листопад » 20 » Правова освіта – основа формування особистості
22:45
Правова освіта – основа формування особистості

                       

                                                                           З усіх творінь найпрекрасніше – людина,

                                                                           яка отримала  гарне виховання.

 

 

       11 листопада 2015 року у Жидачівській ЗОШ  І-ІІІ ст. № 2 відбувся обласний семінар методистів районних  та міських методичних кабінетів, які відповідають за науково-методичний супровід  правоосвітньої та правовиховної роботи. Місце проведення цього заходу вибрано не випадково.   Жидачівська ЗОШ І-ІІІ ст. № 2 стала переможцем огляду-конкурсу на кращу організацію правоосвітньої та првововихоної  роботи серед  загальноосвітніх навчальних закладів Львівської області за 2014-2015 навчальний рік.

Тому, щоб реально побачити роботу, яка проводиться у школі, та з метою обміну досвідом  діяльності з правовиховної та   правоосвітньої роботи до нас завітали понад 30 гостей з області, серед них – Ю.В.Савчин, Сівокозова Л.А. – головні спеціалісти відділу соціального захисту і виховання Департаменту освіти і науки ЛОДА, Л.С.Гриза – завідувач кабінетом КМД ЛОІППО.

         У фойє школи учасників семінару зустрічали адміністрація школи, представники відділу освіти Жидачівської РДА:  М.Чмелик – керівник відділу освіти, Н.Кулик – методист райметодкабінету та представники учнівського самоврядування, які проводили реєстрацію та соцопитування гостей.

         Розпочався семінар у куточку духовності Молебнем, який провів о.Роман Котів, духівник школи.

        Керівник відділу освіти Жидачівської РДА  М.Чмелик привітав учасників семінару і поділився думками стосовно важливості правовиховної і правоосвітньої роботи з учнівською молоддю. Директор школи О.Мальцева представила навчальний заклад у мультимедійній презентації «Будьмо знайомі», у якій розкрила всі аспекти навчально-виховного процесу освітнього закладу.

 Досвідом організації правоосвітньої і правовиховної роботи в школі  з присутніми поділились О.Блага – заступник директора школи з навчально-виховної роботи, С.Форостина – практичний психолог школи, Н.Максимів – педагог-організатор, куратор учнівського самоврядування у школі,  Оксана Гіжецька – президент шкільної республіки «Модерн».

 

 

Методист районного методичного кабінету Н.Кулик розказала про організацію правоосвітної та правовиховної роботи в навчальних закладах району та наголосила на важливості християнського виховання  школярів.

          Про співпрацю Жидачівської ЗОШ І-ІІІ ст. № 2 із Службою у справах дітей Жидачівської РДА розповіла представник Служби – Ольга Семчишин.  Вона повідомила про те, що часто відвідує у школі виховні години, проводить тренінги та бесіди із школярами різних вікових категорій.

 

 

          Учасники семінару були в захопленні від практичного модуля.  Вони мали змогу відвідати : годину спілкування «Права та обов’язки дітей в Україні» у 3-А класі, класний керівник Репецька І.Й., виховну годину «Я дитина. Я маю права …» у 6-А класі, яку провели класний керівник 6-А класу І.Баліцка, бібліотекар школи Т.Чвак та факультативне заняття з елементами тренінгу для старшокласників «Як захистити себе від ВІЛ», яке підготувала і провела вчитель основ здоров’я  М.Гайда.

 

 

 

 

 

         Цікаво і нестандартно пройшла інтерактивна інтелектуальна гра «ЛІДЕР», яку провели заступник директора школи з навчально-виховної роботи Л.Кофлик та педагог-організатор Н.Максимів. Учасниками гри були  лідери учнівських колективів загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів Жидачівського освітнього округу :

Діана Драбик  ( Рудянська ЗОШ), Ірена Савчак  (Бережницька ЗОШ), Софія Телішевська  (Бережницька ЗОШ), Богдан Пашко (Жидачівська гімназія ім.О.Партицького), Анна Волицька ( Жидачівський НВК), Оксана  Гіжецька (Жидачівська ЗОШ І-ІІІ ст. № 2).

         Успішно пройшли всі випробування і проявили якості справжнього лідера двоє учасників Оксана Гіжецька і Анна Волицька, які нагороджені грамотами за перемогу у грі «ЛІДЕР».

 

 

          Психолог школи Форостина С.Р. підвела підсумки соцопитування «Молодь і протиправна поведінка». На важливість правильного виховання звернула увагу присутніх практичний психолог, методист районного методичного кабінету Пельо Г.Я., яка відзначила, що тільки тісна співпраця сім’ї, школи і громадськості дає високий результат у формуванні позитивних якостей особистості, становленні громадянина України.

          На   завершення   зустрічі   представники   Департаменту   освіти    Ю.В.Савчин,

Л.А. Сівокозова  та Гриза Л.С. (ЛОІППО)  подякували відділу освіти Жидачівської РДА, адміністрації школи та педагогічному колективу за надзвичайно високий рівень і професіоналізм у підготовці і проведенні семінару, побажали нових творчих успіхів і досягнень у вихованні учнівської молоді.

 

 

                                                                                                               Л.Кофлик

                                                                                                  заступник директора школи

                                                                                                  з навчально-виховної роботи

                                                                                                 Жидачівської ЗОШ І-ІІІ ст. № 2

 

Категорія: Новини | Переглядів: 564 | Додав: TMarciv | Рейтинг: 0.0/0
Календар дат
Погода
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Пошук
Архів записів
Жидачів © 2024