Ср, 24.04.2024, 00:49
Вітаю Вас Гість | RSS
 Жидачівський районний
методичний кабінет
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
People Group
Форма входу
Освітній портал
Категорії розділу
Новини
Схвалені методичні матеріали
Електронні версії підручників
методичні матеріали
Так.ru
Головна » 2014 » Лютий » 9 » Районна конференція «Виховання учнів на педагогічній спадщині В. Сухомлинського»
18:09
Районна конференція «Виховання учнів на педагогічній спадщині В. Сухомлинського»

Є імена, що пломеніють над світом. Ім’я Василя Олександровича Сухомлинського належить саме до таких. Сучасні вчителі щасливі вже тим, що серцем своїм можуть доторкнутись до неперевершеного таланту Добротворця, відчути високість і красу його педагогічної спадщини, сприйняти її як дорогоцінний скарб.

                            

04 лютого 2014 року  в Жидачівській ЗОШ І-ІІІ ст. №2 відбулася конференція на тему «Виховання учнів на педагогічній спадщині В. Сухомлинського», яка присвячена 95-річчю з дня народження видатного педагога.

Семінар розпочався із привітання ансамблю вчителів Новострілищанської ЗОШ І-ІІІ ст., переможців цьогорічного обласного фестивалю-конкурсу «Співоча освітянська родина». Відтак педагогів району привітали учні Зарічанської ЗОШ І-ІІ ст.

До учасників конференції звернувся завідувач Жидачівського районного методичного кабінету І. Михайленко, який підкреслив важливе значення педагогічної спадщини В.О.Сухомлинського для професійної діяльності педагогів.

Микитчин О.В., керівник шкільної м/к класних керівників Зарічанської ЗОШ І-ІІ ст. розкрила тему про виховання учнів на педагогічній спадщині В.О. Сухомлинського. Вона поділилася досвідом роботи класного керівника про виховання дитини за ідеями  педагога. Наголосила на тому, що педагогіка Сухомлинського – це педагогіка серця, дитиноцентризму і толерантності, в основі якої необхідність наблизити процес освіти, навчання і виховання до глибинного внутрішнього духовного світу конкретної дитини.

Цибак Н.Я., заступник директора з координації роботи в Журавнівському освітньому окрузі розповіла про вплив творчості В.О. Сухомлинського на формування педагогічної культури вчителя в сучасній школі.

Також учасники конференції переглянули відеофільм про життєвий і творчий шлях В.О. Сухомлинського.

Баран М.П., класний керівник 11 класу Журавнівського НВК «СЗШ-ліцей» розкрила зміст використання педагогічної спадщини Василя Сухомлинського в роботі класного керівника. «Віддам людині крихітку себе» - вона наголосила, що виховувати дітей слід на на національних традиціях, прищеплювати їм ідеали Добра і Краси, Гідності, Милосердя, Справедливості, Співчуття, що має стати підгрунтям формування  духовності особистості та її ціннісних пріорітетів.

«Серце віддаю дітям» - з такою темою виступила класний керівник 6 класу Журавнівського НВК «СЗШ-ліцей» СамойловаО.В.

Підсумок роботи конференції підвела Кулик Н.О., методист районного методичного кабінету. Гуманістична  педагогіка Василя Сухомлинського має стати животворним джерелом розвитку теорії та практики виховання  У центрі сучасних технологій навчання і виховання знаходиться особисто-зорієнтована модель, основною метою якої є індивідуальний розвиток кожного вихованця навчального закладу. З огляду на це особливого звучання набуває спадщина Василя Сухомлинського. Всі аспекти виховання – моральний, розумовий, трудовий, естетичний, фізичний – за його переконанням становлять нерозривну єдність духовного стану дитини.

Педагогіка В.О.Сухомлинського від плоті і крові з любові та поваги до світу дитинства, до людини. В.О. Сухомлинський писав: «У процесі виховання людської особистості діє багато сил, до яких належить: по-перше, сім'я, а в сім'ї найтонший і наймудріший скульптор – мати; по-друге, особа педагога з усіма його духовними багатствами й цінностями, з його мудрістю, знаннями, уміннями, захопленнями, життєвим досвідом, інтелектуальними, естетичними, творчими потребами, інтересами, прагненнями…».

Унаслідок проведених заходів було з’ясовано і закріплено основні догмати виховання провідного педагога нашої країни Василя Сухомлинського. 

 

Категорія: Новини | Переглядів: 542 | Додав: TMarciv | Рейтинг: 0.0/0
Календар дат
Погода
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Пошук
Архів записів
Жидачів © 2024