Пт, 26.04.2024, 14:25
Вітаю Вас Гість | RSS
 Жидачівський районний
методичний кабінет
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
People Group
Форма входу
Освітній портал
Категорії розділу
Новини
Схвалені методичні матеріали
Електронні версії підручників
методичні матеріали
Так.ru
Головна » 2012 » Листопад » 19 » Районний семінар вчителів німецької мови у Сулятицькій ЗОш І-ІІІ ступенів
16:35
Районний семінар вчителів німецької мови у Сулятицькій ЗОш І-ІІІ ступенів

На сучасному етапі інтеграції до загальноєвропейського простору ставиться питання про залучення сучасної людини до всесвітньої культури, наближення її рівня до європейського стандарту. Таким чином у практиці викладання іноземних мов усе більш відчувається необхідність пошуку оптимальних засобів навчання. Міжособистісне спілкування носіїв різних мов і культур може здійснюватися за тих умов, якщо комуніканти будуть цікавими один одному, якщо вони будуть керовані однією метою – взаєморозуміння, взаємозбагачення засобами міжкультурної комунікації. Власне,  країнознавство може стати важливим джерелом стимулювання інтересу до вивчення іноземної мови.

15.11.2012р. на базі Сулятицької  ЗОШ І-ІІІст. був проведений районний семінар – практикум для вчителів німецької мови на тему: «Використання краєзнавчого матеріалу під час навчання іноземної мови». У роботі даного семінару взяли участь вчителі німецької мови загальноосвітніх  навчальних закладів району. Було  проведено засідання  круглого столу по темі: «Місце краєзнавства у вивченні іноземної мови»,  під час якого вчителі взяли активну участь у її обговоренні , а вчитель Блага В.І. поділилась своїм досвідом роботи з даної теми.

«Якщо дитина має знання про традиції, звичаї, історію та побут свого регіону, їй легше представляти рідну культуру на іноземній мові. Використання місцевого і регіонального матеріалу при навчанні іноземних мов розширює кругозір учнів, розвиває їх пізнавальний інтерес і є одним із засобів підвищення рівня позитивної мотивації до навчання. Не знаючи своєї рідної культури, не люблячи її, не можна зрозуміти і полюбити іншу культуру »,  - зазначила Блага В.І.

Велике значення має використання краєзнавчої інформації в позакласній діяльності з іноземної мови. Бажання учнів розповісти про те, що їм близьке і знайоме, було представлено у позакласному заході:  «Das beste Land in Europa», підготовленим вчителем німецької мови Ольшевською М.В.


Учителям німецької мови надано науково-методичну допомогу щодо використання в навчальному процесі краєзнавчого матеріалу у процесі викладання предмету, організації та забезпечення процесу навчання німецької мови в загальноосвітніх закладах. Ефективно організований інформаційно-комунікаційний процес викладання іноземної мови допоможе у становленні особистості, яка навчається толерантного сприйняття чужої культури, без симпатії до розмивання національних стереотипів та забобон, підготовленої до визнання рівноправності й рівноцінності культур та існування загальнолюдських цінностей.

Отже, цілеспрямована робота по реалізації краєзнавчого аспекту на уроках іноземної мови сприяє підвищенню інтересу до мови та створює позитивну мотивацію при засвоєнні мовних засобів та краєзнавчої інформації. Використовуючи краєзнавчий матеріал на уроках іноземної мови, ми виховуємо шанобливе ставлення учнів до рідної культури, почуття гордості за свій народ і рідний край. 

Категорія: Новини | Переглядів: 547 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Календар дат
Погода
Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Пошук
Архів записів
Жидачів © 2024