Чт, 18.04.2024, 14:17
Вітаю Вас Гість | RSS
 Жидачівський районний
методичний кабінет
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
People Group
Форма входу
Освітній портал
Категорії розділу
Новини
Схвалені методичні матеріали
Електронні версії підручників
методичні матеріали
Так.ru
Головна » 2015 » Березень » 20 » Районний семінар заступників директорів шкіл з виховної роботи
15:23
Районний семінар заступників директорів шкіл з виховної роботи

Районний семінар заступників директорів шкіл з виховної роботи

«Патріотичне виховання школярів: реалії сьогодення»

 

Кожного ранку ми прокидаємось з надією, що сьогодні все буде добре. Нарешті ми почуємо таке бажане, довгоочікуване, стане спокійно і тихо на Сході нашої держави, де виборюється право на наше мирне і спокійне життя.

   У сучасних суспільно-політичних умовах, коли Україна ціною життя Героїв Небесної Сотні, зусиллями українських військових, добровольців, волонтерів відстоює свободу і територіальну цілісність, пріоритетного значення набуває патріотичне виховання дітей та учнівської молоді. Про це йшла мова на районному семінарі заступників директорів шкіл з виховної роботи, який проходив 25 лютого 2015 року в Жирівській ЗОШ І-ІІІ ст. В зазначеному заході прийняли участь і педагоги-організатори навчальних установ Ходорівсько-Бортниківського освітнього округу.

      На початку заходу всіх учасників семінару привітав директор школи Хомин С.М., який зазначив, що у підростаючого покоління треба виховувати саме дієвий, активний патріотизм.

  

         Відповідно до програми семінару, робота проводилася у форматі представлення презентації «Про організацію роботи педагогічного колективу з патріотичного виховання школярів», яку представила заступник директора школи з виховної роботи Чечіль Л.П., обміну досвідом та обговорення актуальних проблем у сфері патріотичного виховання школярів. Як зазначила у своєму виступі Людмила Петрівна, національно-патріотичне виховання у школі здійснюється комплексно – через навчальний процес, позакласну виховну роботу, функціонування органів учнівського самоврядування – і носить послідовний характер. У складний для нашої країни час учні і вчителі виявляють свої найкращі патріотичні почуття, морально і матеріально підтримуючи українську армію, беруть участь у Всеукраїнських акціях «Лист пораненому», «Голуб миру», виготовлення сувенірів, збір продуктів тощо.

       Учасники семінару власноруч виготовляли для  воїнів АТО ангелів, які оберігатимуть їхнє життя, зігріватимуть теплом і любов’ю, нагадуватимуть про вдячність земляків. На кожному сувенірі вчителі написали побажання миру та щастя з вірою, що їх ангелики допоможуть зберегти життя солдату та принесуть мир в Україну.

      Також під час проведення семінару відбулася зворушлива зустріч з воїном АТО – жителем с. Жирова, який перебував у відпустці. З болем в очах боєць поділився спогадами і своїм прикладом показав, що не тільки словами можна любити свою Батьківщину, але й вчинками доводити це. На днях Сергій Драган знову вирушить на  схід  і повезе своїм друзям-побратимам українські обереги, в які освітяни вклали свої найщиріші бажання – швидше повернутись хлопцям додому живими і з перемогою.

 

      Педагог-організатор школи Хомин Л.А. спільно із вчителем музичного мистецтва Турчинською У.Ю. підготувала з учнями школи літературно-музичну композицію «Віра в героїзм породжує героїв», яка присвячена воїнам АТО.

 

 

     Наприкінці семінару відбулося обговорення, підведення підсумків роботи та формулювання рекомендацій з патріотичного виховання. Методист РМК Н. Кулик зачитала Лист МОН № 1/9-614 від 27.11.14 року «Про методичні рекомендації з патріотичного виховання». Учасники семінару поділилися своїми напрацюваннями з цієї проблеми.

Категорія: Новини | Переглядів: 479 | Додав: TMarciv | Рейтинг: 0.0/0
Календар дат
Погода
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Пошук
Архів записів
Жидачів © 2024