Пт, 26.04.2024, 03:22
Вітаю Вас Гість | RSS
 Жидачівський районний
методичний кабінет
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
People Group
Форма входу
Освітній портал
Категорії розділу
Новини
Схвалені методичні матеріали
Електронні версії підручників
методичні матеріали
Так.ru
Головна » 2013 » Жовтень » 16 » Семінар педагогів-організаторів шкіл району
14:02
Семінар педагогів-організаторів шкіл району
С                   

«Виховання – це справа серця,

і тільки Бог має ключ до нього»

св. Іван Боско

Погожий осінній день 08 жовтня 2013р. подарував учасникам районного семінару педагогів-організаторів шкіл району незабутні враження від перебування у Салезіянській ораторії св. Івана Боско, що у Винниках, і спілкування із отцем Анатолієм, який радо відгукнувся на пропозицію методиста Жидачівського районного методичного кабінету Наталії Кулик познайомити присутніх із запобіжною системою виховання святого Івана Боско (1815-1888) – знаменитого італійського педагога молоді, пастиря, вихователя, опікуна знедолених та занедбаних дітей, покровителя педагогів і учнів, засновника монаршого Салезіянського Згромадження (УГКЦ), спільнота яких піклується про найбіднішу та найбільш потребуючу молодь. Наталія Олегівна уже впродовж більше десяти років підтримує тісний зв'язок із цим Згромадженням і їхньою системою роботи із дітьми.

Чому саме таку систему превентивної роботи запропонувала методист РМК. Актуальність педагогічної спадщини і виховних методів отця І. Боско пояснюється тісним зв’язком із життям.

Виховання – важка і довготривала справа, в ній успіх чергується із провалом. Неможливо передбачити результати або наперед дати точні поради чи рецепти, адже потрібно враховувати неповторність кожної особистості. Отець Іван Боско стверджує, що те добро, що є в кожній молодій особі, настільки цінне, що заради нього можна і «віддати життя».

Тепла зустріч відбулася на подвір’ї молодіжного осередку, де отець Анатолій розповів про створення, діяльність і перспективи існування ораторії.

Робота семінару розпочалася у каплиці Переображення Господа Ісуса Христа Молебнем до Пресвятої Богородиці, до якої св. Іван Боско завжди звертався у молитві як до Помічниці християн.

Глибоко духовна атмосфера і задушевний тон розповіді супроводжували реколекційні науки із використанням мультимедійних засобів отця про превентивну систему виховання дітей та молоді Івана Боско, педагогікою якого стало його власне взірцеве життя.

У своїй праці св. Іван Боско використовував систему виховання, що базується на трьох колонах: релігія, розум та любов. Він стверджує: «Виховання – це справа серця». А використання цієї системи базується на словах св. Апостола Павла: «Любов – довготерпелива, любов – лагідна; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить» і «тільки Бог може нас навчити науки любові».

Освітяни побували також і в ораторії (ораторія – від лат. оratorium – місце молитви) – центр дозвілля для дітей та молоді, де гармонійно поєднуються забави та молитва, щоб навчити молодь гарно проводити час: в радості та без гріха.

Метою виховної роботи Салезіянського згромадження є не тільки опіка над дітьми і молоддю, але також і освіта. Саме тому Наталія Олегівна запропонувала відвідати ліцей – Молодіжний навчальний центр ім. св. Івана Боско у м. Львові, який надає молоді високоякісну професійну освіту та християнське виховання. У лекційних аудиторіях та навчально-виробничих майстернях, обладнаних кращим професійним устаткуванням провідних фірм Японії, Німеччини та Італії, справжні майстри своєї справи готують висококваліфікованих спеціалістів, у чому ми мали змогу переконатися. Навчання студентів поєднується із активним дозвіллям і духовним життям. Тут також діють різні гуртки та спортивні секції. Для студентів організовуються цікаві подорожі, реколекційні та формаційні зустрічі.

Створений заклад у 2003 р., названий на честь святого Івана Боско, який присвятив своє життя молоді. Оо. Салезіяни опікуються подібними професійно-технічними закладами у 71 країні світу.

Попри всю цю важливу роботу, яку проводять оо. Салезіяни  найбільшої любові та опіки потребують ті, котрі вже давно забули, що це таке – діти-сироти. Тому неподалік навчального центру зведено п’ятиповерхову будівлю дитячого сиротинця, який буде освячено 2 червня 2014 року.

Завершили свою роботу учасники семінару спільною молитвою у церкві Покрови Пресвятої Богородиці у м. Львові.

Категорія: Новини | Переглядів: 525 | Додав: TMarciv | Рейтинг: 0.0/0
Календар дат
Погода
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Пошук
Архів записів
Жидачів © 2024