Ср, 24.04.2024, 19:30
Вітаю Вас Гість | RSS
 Жидачівський районний
методичний кабінет
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
People Group
Форма входу
Освітній портал
Категорії розділу
Новини
Схвалені методичні матеріали
Електронні версії підручників
методичні матеріали
Так.ru
Головна » 2014 » Вересень » 22 » Семінар-екскурсія у Бориславську церкву св.Анни
13:04
Семінар-екскурсія у Бориславську церкву св.Анни

 Нехай вони спорудять святиню, щоб Я міг жити серед них. (Вих. 25: 8)

    15 вересня 2014р.  для вчителів  основ християнської етики відбувся семінар-екскурсія у Бориславську церкву св.Анни, яка в 1902 році  споруджена як римо-католицький костел на честь святої Варвари, покровительки гірників.

     Як важко собі уявити Рим без Базиліки св. апостола Петра, княжий Львів без собору св. Юра, так на сьогодні важко уявити місто Борислав без храму на Волянці. 

    Історія цього храму є непересічною. Це історія випробувань часом, змінами режимів, воєн, віросповідань. І навіть через сотню років храм і надалі гордо споглядає на  буденні мирські клопоти. Храм – це місце молитви, роздумів, прохань, та подяк. Це – «куточок» Неба на землі, місце, де людина знаходить втрачений в раю зв’язок з Богом.

 Місцеві священники о.Петро Пілубний та о.Роман Василів організували для учасників семінару Соборування (сповідь, Причастя, єлопомазання, читання молитов на оздоровлення, прикладання до євангелії та мощовика).

     

Також о. Павло та Роман Василіви провели по храмі екскурсію, в якому зберігається понад півтисячі мініатюрних частиночок мощів різних святих, які запечатані в невеличких прозорих капсулах.

     Унікальність церкви святої Анни в тому, що чи не кожен може побачити тут мощі свого небесного охоронця — святого, який мав таке саме ім’я. Тут і нетлінні мощі дванадцяти апостолів, які ніколи не покидали Ісу­са Христа, і сімдесяти двох Його учнів, які не належали до обраних, мали сім’ї, господарку, тому час від часу відлучалися від науки Спасителя, ще 120 святих постатей, наприклад Марти та Марії, рідних сестер Лазаря, Марії Магдалини й інших. Цій скарбниці прикарпатське містечко завдячує насамперед отцю Павлові Василіву, який отримав благословення на таку под­вижницьку роботу від Папи Римського Бенедикта XVI.

  

    Нині Борислав — один із найбільших паломницьких центрів в Україні, а з благословення патріарха Любомира Гузара храм святої Анни проголошено церквою-лічницею. Таких офіційно зафіксованих зцілень у бориславському храмі — понад сотня. Їх зберігають у спеціальній книзі, у якій люди залишають свої виписки від лікарів із поперед­німи діагнозами.

    Для вчителів також було організовано презентацію релігійної літератури, яку провів о.Павло. По завершені заходу можна було придбати собі релігійні видання та набрати святої водички.

  

      Кожен учасник семінару дивовижним чином зміцнив свою віру і ще на одну сходинку піднявся в пізнанні та практикуванні добра.

Категорія: Новини | Переглядів: 680 | Додав: TMarciv | Рейтинг: 5.0/1
Календар дат
Погода
Календар
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Пошук
Архів записів
Жидачів © 2024