Пт, 19.04.2024, 07:32
Вітаю Вас Гість | RSS
 Жидачівський районний
методичний кабінет
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
People Group
Форма входу
Освітній портал
Категорії розділу
Новини
Схвалені методичні матеріали
Електронні версії підручників
методичні матеріали
Так.ru
Головна » 2014 » Січень » 16 » Семінар класних керівників у Зарічанській ЗОШ І-ІІ ст.
13:46
Семінар класних керівників у Зарічанській ЗОШ І-ІІ ст.

До 95-річниці з дня народження Василя Сухомлинського

Педагоги Зарічанської ЗОШ І-ІІ ст. творчо використовують педагогічну спадщину Василя Сухомлинського. З нагоди підготовки і відзначення 95-річниці з дня народження славетного педагога в навчальному закладі 16 грудня 2013р. було проведено семінар-практикум класних керівників Жидачівського освітнього округу на тему «Виховання учнів на педагогічній спадщині В.О. Сухомлинського».

      

У вступному слові директор школи Матура М.М. привітав учасників семінару і підкреслив виключне значення наукової спадщини В.О.Сухомлинського для професійної діяльності педагогів.

Учасники семінару відвідали годину спілкування у 8 класі «Я ніколи в житті не належав собі», яку провела класний керівник Драбик О.О.

Про виховання учнів на педагогічній спадщині В.О. Сухомлинського ділилася досвідом роботи керівник шкільної м/к класних керівників Микитчин О.В. Вона акцентувала увагу на розвиток творчої особистості педагога, як одну з провідних проблем гуманістичної спадщини В.Сухомлинського. Наголосила на тому, що педагогіка Сухомлинського – це педагогіка серця, дитиноцентризму і толерантності, в основі якої необхідність наблизити процес освіти, навчання і виховання до глибинного внутрішнього духовного світу конкретної дитини.

Засідання семінару-практикуму завершилося порадами практичного психолога школи Кофлик О.С., метою якого було отримання зворотньої інформації від учасників щодо проведеного засідання.    

Методист з виховної роботи Жидачівського РМК Наталія Кулик звернула увагу, що багатогранна творча спадщина Сухомлинського дедалі більше привертає до себе увагу науковців, педагогів, письменників та журналістів. Наголосила на важливість використання праць вітчизняних педагогів в роботі педагогів, зокрема педагогічної спадщини Василя Сухомлинського. Внесла пропозицію щодо подальшої роботи над педагогічною спадщиною В. Сухомлинського. «Щоб стати справжнім педагогом, вихователем дітей, треба віддавати їм своє  серце, пройти школу сердечності, тобто пізнати серцем усе, чим живе, про що думає вихованець», – такі слова Василя Сухомлинського взяли за основу педагоги для того, щоб неодноразово підтвердити своє призначення на землі – бути вчителем. 

Категорія: Новини | Переглядів: 445 | Додав: TMarciv | Рейтинг: 0.0/0
Календар дат
Погода
Календар
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Пошук
Архів записів
Жидачів © 2024