Сб, 20.04.2024, 15:53
Вітаю Вас Гість | RSS
 Жидачівський районний
методичний кабінет
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
People Group
Форма входу
Освітній портал
Категорії розділу
Новини
Схвалені методичні матеріали
Електронні версії підручників
методичні матеріали
Так.ru
Головна » 2016 » Січень » 14 » Семінар класних керівників Жидачівського освітнього округу
14:52
Семінар класних керівників Жидачівського освітнього округу

Патріотичне виховання – це сфера духовного життя,

 яка проникає в усе, що пізнає, робить, для чого прагне,

що любить і ненавидить людина, яка формується.

В.О. Сухомлинський

16 грудня 2015 року в Тейсарівській ЗОШ І-ІІ ст. відбувся семінар-практикум для класних керівників Жидачівського освітнього округу на тему «Формування національно-патріотичної вихованості учнів», який проводився з метою систематизувати знання класних керівників щодо використання сучасних підходів до організації національно-патріотичного виховання школярів відповідно до Концепції національно-патріотичного виховання дітей і молоді; ознайомитися з досвідом роботи класних керівників Тейсарівської ЗОШ І-ІІ ступенів.

 

 

Загальновідомо, що кожен народ органічно продовжує себе через систему виховання в своїх дітях, генерує національний дух, ментальність, характер, психологію, сімейно-родинно-побутову культуру, основу якої складає збереження рідної мови, пізнання духовної спадщини батьків, дідів, прадідів, вивчення свого родоводу, життя за нормами народної моралі тощо. Саме тому і на семінарі класних керівників ставилося завдання показати систему виховної роботи школи в напрямку становлення людини-громадянина, людини-патріота, що й прослідковувалося через представлення чітко продуманих форм роботи.

 

 

 

       Господарі школи запропонували мультимедійну презентацію Концепції національно-патріотичного виховання дітей та молоді. Цікавою була майстерня патріотичного виховання для учасників семінару.

 

       Крім того, класні керівники даної школи представили систему виховної роботи з напрямку національно-патріотичного виховання та її результативність. Переглядаючи всі форми роботи, учасники семінару переконалися у тому, що у школі велика увага приділяється національно-патріотичному вихованню. Педагоги продемонстрували високу педагогічну та фахову майстерність, вміле поєднання форм і методів роботи.

 Кулик Н.О., методист РМК, звернула увагу учасників семінару на доцільність формування у підростаючої особистості основних патріотичних цінностей:  любові до рідної землі, держави, родини, народу.

      На семінарі використовувались різноманітні методичні прийоми: «Подарунок», «Килим миру», «Патріот», «Щаслива Україна», «Цитатна доріжка», «Я – частинка тебе, моя Батьківщино!».

  

 

  

 

  

 

     Підводячи підсумки семінару,  учасники визнали перевагу і значущість патріотичної проблематики,   серед методів і форм патріотичного виховання пріоритетними визначили такі, що ґрунтуються на демократичному стилі суб’єкт - суб’єктної взаємодії, спрямовані на розвиток соціальної активності, сприяють формуванню критичного мислення та соціальної ініціативності.

 

 

Основним  гаслом семінару стали слова, висловлені під час обговорення заходів: «Патріотичне виховання – це не мода, не робота одного дня чи навіть року. Це провідна складова всього навчально-виховного процесу».

 

 

 

 

 

Категорія: Новини | Переглядів: 1132 | Додав: TMarciv | Рейтинг: 0.0/0
Календар дат
Погода
Календар
«  Січень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Пошук
Архів записів
Жидачів © 2024