Вт, 16.04.2024, 15:25
Вітаю Вас Гість | RSS
 Жидачівський районний
методичний кабінет
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
People Group
Форма входу
Освітній портал
Категорії розділу
Новини
Схвалені методичні матеріали
Електронні версії підручників
методичні матеріали
Так.ru
Головна » 2014 » Червень » 10 » Семінар педагогів-організаторів шкіл району
11:42
Семінар педагогів-організаторів шкіл району

«Постать Тараса Шевченка у виховній роботі освітніх закладів»

До 200-річчя від дня народження Т.Г. Шевченка

«До Шевченка приходять у мить просвітлення»

Євген Сверстюк

13 травня 2014 року проведено семінар, присвячений вшануванню пам’яті Кобзаря «Постать Тараса Шевченка у виховній роботі освітніх закладів».

    

     

         

Захід було організовано для педагогів-організаторів ЗНЗ району.

Програма семінару передбачала ознайомлення учасників семінару-практикуму з музеєм Т. Шевченка у м. Львові, експозиції яких висвітлюють життєвий і творчий шлях видатного поета та художника Тараса Шевченка.

Семінар розпочався із вступного слова екскурсовода музею, яка ознайомила педагогів із планами музею щодо вшанування пам’яті Т.Г. Шевченка. Це і тематична виставка творів, і читання віршів, і нестандартні за формою проведення екскурсії. І додала, що якраз цього року музеєві виповнюється 10 років з часу його відкриття.

Кімната-музей Тараса Шевченка відкрита 7 березня 2004 р. В основу створення кімнати-музею лягли оригінальні твори львівських художників, які впродовж восьми експедицій (1997-2003 р.р.) мандрували шляхами Кобзаря (Україна, Вільнюс, Петербург, Казахстан). Загалом у поїздках взяли участь біля 30 художників, серед яких були як молоді митці, так і знані майстри. Лише Україною митці проїхали 9 тис.км. За цей час створили понад сто полотен.

         Основу музею становлять картини В. Патика, З. Кецала, П. Сипняка, О. Скопа, Є. Манишина, Ю. Лесюка, М. Луків, О. Косаря, О. Крохмалюка, П. Крохмалюка, В. Стогнута, О. Коровая, М. Демця, С. Міхновського, В. Яцківа, Л. Яцків, Д. Парути, М. Грималюка, І. Гавришкевича, Є. Щерби — учасників експедицій шевченківськими місцями, а також картини В. Островського, І. Крислача, Б. Мусієвського, В. Стадничука, Г. Трояна, А. Сидоренка, І. Яреми, Є. Безніска, М. Кристопчука, І. Копчика, С. Добровольського з Австралії, твори скульпторів Р. Романовича, Я. Мотики, Б. Романця, А. Сухорського та інших.

         При музеї відкрито гурток «У Кобзаревій світлиці» для школярів середніх та старших класів Львова. Це періодичні зустрічі з цікавими особистостями — художниками, поетами, письменниками, акторами — усіма, хто своїм талантом долучився до пошани Шевченкового імені.

Окрему експозицію становлять різноманітні видання «Кобзаря», подаровані як львів’янами, так і мешканцями інших місцевостей України, а також гостями з-за кордону. Частину музею становить бібліотека з творами Т.Шевченка різних років видання, каталогами музеїв його імені, а також з художніми творами про нього.

Освітяни району перегорнули сторінки життя поета, переглянули картини майстрів-художників. На основі психологічних підходів  екскурсоводом було здійснено аналіз біографії Тараса Григоровича як успішної особистості.

Під час семінару відбулося обговорення питання щодо використання у виховному процесі творів та біографії Тараса Шевченка.

В рамках семінару відбулася також екскурсія в Музей народної архітектури і побуту «Шевченківський гай» (м. Львів). Освітяни познайомилися з культурою та побутом різних регіонів України, з історичними спорудами, які перенесені на територію гаю. Особливо зацікавили вчителів храми, садиби та інші будівлі.

Надворі була чудова травнева погода, що дозволило вчителям довго гуляти гаєм, оглядаючи миловидні краєвиди.

Педагоги-організатори щиро дякують методисту РМК Наталії Кулик за чудову екскурсію.

  

Категорія: Новини | Переглядів: 562 | Додав: TMarciv | Рейтинг: 0.0/0
Календар дат
Погода
Календар
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Пошук
Архів записів
Жидачів © 2024