Пт, 26.04.2024, 09:56
Вітаю Вас Гість | RSS
 Жидачівський районний
методичний кабінет
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
People Group
Форма входу
Освітній портал
Категорії розділу
Новини
Схвалені методичні матеріали
Електронні версії підручників
методичні матеріали
Так.ru
Головна » 2013 » Квітень » 23 » Семінар педагогів- організаторів та вчителів української мови та літератури Журавнівського освітнього округу
09:26
Семінар педагогів- організаторів та вчителів української мови та літератури Журавнівського освітнього округу

ШКОЛА – ЦЕНТР ДУХОВНОГО ТА НАЦІОНАЛЬНОГО ВИХОВАННЯ

Такою була тема семінару педагогів- організаторів та вчителів української мови та літератури  Журавнівського освітнього округу, який організували та провели вчителі Любшанської ЗОШ І-ІІ ст.  Леся Фрей та Галина Демків.

Можливо, семінар став би черговим навчально – методичним заходом, які чи не щотижня проходять у школах району, якби не одне «але»: семінар проходив у Івано – Франківській Духовній Семінарії. А це і розширило тему самого семінару, який проводився напередодні Міжнародного дня рідної мови: « Рідна мова та духовні цінності у шкільному вихованні».    

Село Любша – рідне село ректора семінарії о. Олександра Левицького. Тому, вчителі школи звернулися до о. Олександра з такою пропозицією, він щиро відгукнувся на неї. Більш як 30 вчителів зі шкіл району разом із завідувачем методкабінету відділу освіти РДА Ігорем Михайленком 20 лютого прибули до Івано – Франківська.

Семінар розпочався в семінарійному храмі, де отець – ректор в співслужінні духівника семінарії о. Олеся Будзяка та префекта о. Володимира Медвідя відслужив молебень до священномученика Йосафата.

Опісля у новозбудованому корпусі Теологічної Академії директор ЗОШ с.Любші Ольга Гринишин виступила з презентацією про історію та сьогодення школи, її відомих випускників.

Прозвучали доповіді на теми: «Роль сім’ї у духовному і моральному вихованні дітей» о. ліц. Руслана П’ясти, про «Роль рідної мови у становленні духовного світу особистості школяра»  викладача Теологічної Академії, сестри Антонії Драй – декана катехитично – педагогічного факультету ІФТА та «Перекладна література. Біблія – Святе Письмо і збірки літературних пам’яток.  Біблійні книги в давній Україні» семінариста ІІІ курсу Андрія Туза. Попри лекційний стиль доповідей виступи супроводжувались презентаціями, фільмами та музичним супроводом.

Потім відбувся концерт, присвячений українській мові, в якому брали участь брати семінаристи та отці семінарії. Декламувалися вірші, звучали пісні, демонструвалися презентації. До присутніх звернувся отець – ректор, який наголосив на не випадковості такої, за його словами, « родинної зустрічі», розкрив історію постання та розвитку Міжнародного дня рідної мови, наголосив на значимості рідної мови.

Концерт завершився чудовою піснею про Україну у виконанні о.Олександра Левицького. Педагоги шкіл району на завершення семінару висловили велику подяку його організаторам та керівництву семінарії, а також поділилися враженнями про відкриття для себе нового бачення виховання дітей, прищеплення їм духовних християнських цінностей.

Категорія: Схвалені методичні матеріали | Переглядів: 581 | Додав: TMarciv | Рейтинг: 0.0/0
Календар дат
Погода
Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Пошук
Архів записів
Жидачів © 2024