Сб, 27.04.2024, 07:16
Вітаю Вас Гість | RSS
 Жидачівський районний
методичний кабінет
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
People Group
Форма входу
Освітній портал
Категорії розділу
Новини
Схвалені методичні матеріали
Електронні версії підручників
методичні матеріали
Так.ru
Головна » 2015 » Грудень » 24 » Семінар-практикум учителів музичного мистецтва Ходорівсько-Бортниківського освітнього округу
21:33
Семінар-практикум учителів музичного мистецтва Ходорівсько-Бортниківського освітнього округу

 «Музика надихає весь світ, постачає душу крилами, сприяє польоту уяви; музика надає життя і веселощі всьому існуючому ... Її можна назвати втіленням всього прекрасного і всього піднесеного»

Платон

 

 

Життя і музика – ці поняття природно зливаються воєдино. Живе й захоплююче мистецтво звуків розкриває усю багатогранність нашого існування, допомагає відчути красу і гармонію навколишнього світу. Музика супроводжує людину з колиски до останнього подиху. Вона володіє душею людини.

Згідно річного плану роботи районного методичного кабінету 09 грудня 2015 року в Жирівській ЗОШ І-ІІІ ст. відбувся семінар-практикум для вчителів музичного мистецтва Ходорівсько-Бортниківського освітнього округу за темою «Розвиток вокально-хорових навичок в учнів на уроках музичного мистецтва».

Розпочався  семінар візитною карткою школи, яку представив директор Хомин С.М.

 

Турчинська У.Ю., учитель музичного мистецтва школи, підготувала змістовний відкритий виховний захід «Колядуємо разом», мета якого – залучати школярів до проведення календарно-обрядових свят, театралізованих дійств та інших культурно-мистецьких заходів, розвивати допитливість, цікавість, бажання знати більше про культуру, побут і звичаї українського народу, виховувати інтерес до народної творчості.

 

  

 

Присутні прокоментували побачене, підкреслили високий емоційний настрій учнів, їх артистичність, вміння учителя музичного мистецтва зацікавити дітей та дати основу знань народних традицій. Сподобалося гостям і тепла, затишна, домашня атмосфера в навчальному закладі.

По закінченню семінару з підсумковим словом виступила керівник методичної комісії вчителів музичного мистецтва Шиманська Н.Й., яка  наголосила на те, щоб вивчати, узагальнювати кращий досвід роботи в плані естетичного розвитку учнів методом впровадження народних музичних ігор, популяризувати його.               

 

 

Зі словами вдячності до юних аматорів звернулася методист РМК Н. Кулик, яка відзначила, що виховний захід має освітньо-виховний характер і якщо усі вчителі музичного мистецтва будуть такими як Уляна Юріївна, тоді з’явиться надія і на те, що бодай частина сучасних проблем буде розв’язана. Це робота не одного місяця й не одного року, її треба проводити постійно.

Вчителі обмінялися досвідом оволодіння різноманітними методиками, спрямованими на розвиток творчих здібностей особистості учня.

 

Шиманська Н.Й., керівник методичної комісії

вчителів музичного мистецтва

Ходорівсько-Бортниківського освітнього округу

Переглядів: 587 | Додав: TMarciv | Рейтинг: 2.0/1
Календар дат
Погода
Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Пошук
Архів записів
Жидачів © 2024