Чт, 18.04.2024, 13:45
Вітаю Вас Гість | RSS
 Жидачівський районний
методичний кабінет
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
People Group
Форма входу
Освітній портал
Категорії розділу
Новини
Схвалені методичні матеріали
Електронні версії підручників
методичні матеріали
Так.ru
Головна » 2013 » Листопад » 11 » Семінар-практикум вчителів фізики та астрономії Дев’ятниківського освітнього округу
10:13
Семінар-практикум вчителів фізики та астрономії Дев’ятниківського освітнього округу

      

    Згідно з планом роботи методичного кабінету 6 листопада на базі Вибранівської  ЗОШ І-ІІІ ст., відбувся семінар-практикум вчителів фізики та астрономії  Дев’ятниківського  освітнього округу  на тему: «Міжпредметні  зв’язки в курсі фізики».

  Сучасне навчання фізики передбачає органічне сполучення експериментального і теоретичного підходів, виявлення суті фізичних законів на основі математичних методів у рамках навчальних програм.

        В плані роботи семінару було передбачено проведення інтегрованого уроку з фізики і математики у 10 класі на тему: «Прямолінійний рівноприскорений рух. Кінематичні характеристики рівноприскореного руху. Графіки залежностей кінематичних величин від часу».

       Інтегровані уроки з фізики і математики дають змогу переконливо показати застосування математичних понять і методів у фізиці, наповнити знання учнів із математики реальним практичним змістом, значною мірою поглибити знання учнів із обох предметів.

      Інтегрований підхід при викладанні фізики і математики не лише підвищує якість окремих компонентів навчального процесу, а й сприяє формуванню в учнів комунікативних, ділових, інформаційних компетентностей, структурованої  системи знань, яка зумовлює їхнє орієнтування в конкретно-предметній діяльності. Встановлення цілісної картини світу на основі предметних зв’язків у навчальному процесі також відкриває шляхи для розв’язування проблеми підвищення якості освіти, розвитку самостійності й творчої активності учнів та підготовки їх до самостійного здобуття знання і творчої діяльності.

Категорія: Новини | Переглядів: 414 | Додав: TMarciv | Рейтинг: 0.0/0
Календар дат
Погода
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Пошук
Архів записів
Жидачів © 2024