Ср, 24.04.2024, 05:15
Вітаю Вас Гість | RSS
 Жидачівський районний
методичний кабінет
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
People Group
Форма входу
Освітній портал
Категорії розділу
Новини
Схвалені методичні матеріали
Електронні версії підручників
методичні матеріали
Так.ru
Головна » 2015 » Травень » 13 » Семінар-практикум вчителів художньої культури «Використання елементів музейної педагогіки в навчально-виховному процесі»
16:57
Семінар-практикум вчителів художньої культури «Використання елементів музейної педагогіки в навчально-виховному процесі»

Потужним ресурсом для духовного, патріотичного та естетичного виховання сучасних учнів, а також ефективною нестандартною формою отримання знань є музейна педагогіка. Використовуючи елементи музейної педагогіки, вчителі можуть цікаво проводити уроки та позакласні заняття в нетрадиційний спосіб. Завдяки діяльності музеїв, у роботі з учнями можна реалізувати завдання у виховуванні почуття патріотизму, свідомого ставлення до світової та вітчизняної культури, різними засобами, методами і прийомами розвивати мислення та стимулювати творчі здібності, практичні навички, активність учнів.

 

7 травня 2015 року в Музеї мистецтва та історії Жидачівської землі відбувся семінар вчителів художньої культури загальноосвітніх навчальних закладів Жидачівського освітнього округу за темою «Використання елементів музейної педагогіки в навчально-виховному процесі».

 

Гостинно представив та презентував роботу музею науковий працівник Львівської галереї мистецтв Степан Ревуцький. Він ознайомив освітян із планами, формами та напрямками роботи музею, який є філією Львівської галереї мистецтв.

У музеї педагоги ознайомилися з історичним минулим Жидачівської землі, пам’ятками культури і мистецтва рідного краю, експозиціями виставкових залів, а також оглянули картинну галерею.

«За своєю древністю, історичною значимістю Жидачівщина поступається лише Галичу, - каже Степан Ревуцький. - Але так сталося в історії, що, крім П’ятничанської вежі і Жидачівського костелу, практично жодних споруд до нас не дійшло».

 

    

 

В музеї представлені роботи відомих художників та скульпторів Жидачівщини, а саме: Зеновія Кецала, Володимира Патика, Романа Романовича, а також місцевих художників.

  

  

 

Цікаво було переглянути герби тих населених пунктів Жидачівщини, які мали Магдебурзьке право.

 

 

Насамкінець, Миколишин О.Б., керівник районної методичної комісії вчителів художньої культури щиро подякувала Степану Івановичу за теплий прийом і цікаву екскурсію, а також за співпрацю між освітніми закладами.

Н. Кулик,

методист освітньої галузі «Естетична культура».

Категорія: Новини | Переглядів: 433 | Додав: TMarciv | Рейтинг: 0.0/0
Календар дат
Погода
Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Пошук
Архів записів
Жидачів © 2024