Сб, 20.04.2024, 05:50
Вітаю Вас Гість | RSS
 Жидачівський районний
методичний кабінет
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
People Group
Форма входу
Освітній портал
Категорії розділу
Новини
Схвалені методичні матеріали
Електронні версії підручників
методичні матеріали
Так.ru
Головна » 2014 » Квітень » 14 » Семінар вчителів іноземної мови
15:36
Семінар вчителів іноземної мови

13 березня 2014 року в Новострілищанській ЗОШ І-ІІІ ст. відбувся семінар вчителів іноземної мови Дев’ятниківського округу.

    

Вчителі іноземної мови Паук Орися Зеновіївна та Безп’ятий Василь Богданович з нагоди 200-річчя з Дня народження великого Кобзаря організували екскурсію у Львів. Основна частина семінару відбулася в Музеї народної архітектури та побуту під відкритим небом „ Шевченківський Гай ”. Це пам’ятка національного та європейського значення. Ось де насправді можна поринути у глибину історії нашого славного народу , духовним батьком якого вважають Т.Шевченка. Старовинні церкви, хати вкриті соломою, школа, водяний млин, козацька чайка і, звичайно, мальовнича українська природа зробили прогулянку гаєм цікавою і пізнавальною.

Учні 5 класу (Кашинська Анастасія), 8 класу (Дворчин Тетяна; Ошуст Іванна) та 11 класу (Мелех Дмитро) прийняли активну участь у роботі семінару. Вони ознайомили (англійською мовою) учасників семінару з історією музею, розповіли про життя і творчість великого Кобзаря, декламували його вірші англійською та німецькою мовами.

Українського колориту додав і виступ ансамблю вчителів Новострілищанської ЗОШ І-ІІІ ст. „Мальви”  у складі: Рожак Марії, Паук Орисі, Максимків Лесі, Атаманів Галини та Надибської Лідії, які виконували відомі пісні на слова Т. Шевченка, а знамениту „Реве та стогне Дніпр широкий” заспівали англійською мовою.

Під час семінару освітяни мали також чудову нагоду переглянути у залі Музею народної архітектури та побуту виставку живопису (пастелі) заслуженого художника України, лауреата Національної премії України імені Т. Г. Шевченка Безніско Євгена Івановича, присвячену 200-тю з Дня народження великого поета, співця і пророка українського народу Т. Шевченка. На виставці було представлено серію робіт до дев’яти художніх творів Кобзаря. Створюючи свої картини, художник поставив собі за мету допомогти глядачеві осягнути суть Шевченкового слова, наблизити глядача до його творчості.

Участь у семінарі дала нам змогу осягнути багатство культури і велич наших пращурів, зрозуміти, що немає словесного бар’єру для того щоб донести до широкого загалу творчу сутність українського народу, наповнити наші серця радістю, енергією незабутніх вражень, збагатити насолодою до життя.

Категорія: Новини | Переглядів: 428 | Додав: TMarciv | Рейтинг: 0.0/0
Календар дат
Погода
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Пошук
Архів записів
Жидачів © 2024