Пт, 26.04.2024, 01:14
Вітаю Вас Гість | RSS
 Жидачівський районний
методичний кабінет
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
People Group
Форма входу
Освітній портал
Категорії розділу
Новини
Схвалені методичні матеріали
Електронні версії підручників
методичні матеріали
Так.ru
Головна » 2014 » Квітень » 10 » Семінар вчителів образотворчого мистецтва Жидачівського і Журавнівського освітнього округів
09:41
Семінар вчителів образотворчого мистецтва Жидачівського і Журавнівського освітнього округів

ЗУСТРІЧІ: ПО ТОЙ БІК МОЛЬБЕРТА

Справжній художник працює для глядачів. Дуже важливо, щоб його картину побачили і правильно зрозуміли. Найкраще, коли свій твір представляє і пояснює сам автор. Таку унікальну можливість зустрічі з художником-аматором мали вчителі образотворчого мистецтва Жидачівського та Журавнівського освітнього округів. Освітяни завітали до Жидачівської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 на зустріч з художницею Марією Євгенівною Турченяк у рамках семінару, який проходив 10 квітня 2014 року. Тут відбулася перша офіційна зустріч з художником-аматором Марією Турченяк. Дирекція школи постаралася, аби всі почувалися зручно і затишно.

Ексклюзивно до цього семінару були продемонстровані роботи художниці. Марія Євгенівна спеціально для цієї нагоди привезла свої полотна. Перед вчителями ожили сюжети художніх полотен – митець повідала, як народжувався та втілювався той чи інший творчий задум.

Роботу семінару розпочав настоятель Кохавинського монастиря о. Володимир Груца із спільної молитви та благословення.

У програмі семінару ведучі, а це методист РМК Наталія Кулик та вчитель Зарічанської ЗОШ І-ІІ ст. Зеновій Хом’як розказали цікаву біографію та продемонстрували фільм про М. Турченяк і представили її роботи.

Творчий шлях М. Турченяк був непростим. Можна тільки уявити, яку потрібно мати працелюбність і жагу до мистецтва, щоб оволодіти всіма таємницями малярського мистецтва і створювати прекрасні полотна в досить зрілому віці.

М. Турченяк ділилася зі своїми колегами не тільки секретами своєї майстерності, а й говорила про вічні людські цінності – порядність, чесність, вірність своїм ідеалам.

З хвилюванням педагоги слухали прекрасні вірші, які написала Марія Євгенівна про бурхливі лютневі події, які з великим почуттям прочитала сама автор. Доповнили цю тему пісні про Небесну сотню у виконанні учнів Жидачівської гімназії ім. О. Партицького під майстерним керівництвом О. Дахній.

Щирою та хвилюючою була розповідь про шкільні, студентські роки методиста РМК Ольги Мирославівни Прокопів. Вона поділилася своїми пережити спільними роками.

Заступник директора з координації роботи в Жидачівському освітньому окрузі Л.Г. Кофлик привітала освітян, небайдужих до чистоти духовних криниць, натхненної творчої праці та наділені великою любов’ю до культурного розквіту нашого краю.

На свято були запрошені ансамбль вчителів Новострілищанської ЗОШ І-ІІІ ст. - «Мальви».

Про особливості творчого почерку місцевої художниці говорили вчителі образотворчого мистецтва: Жидачівського НВК – Є. Свередюк, Жидачівської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 –Тетяна Мацук, Гніздичівської ЗОШ І-ІІІ ст. – О. Миколишин.

Приємно, що вчителі образотворчого мистецтва Жидачівського освітнього округу представили на огляд і свої роботи, виконані в різних техніках.

Ця зустріч стала найбільш пам’ятною для вчителів образотворчого мистецтва. Цей семінар підготувала для вчителів методист РМК Н. О. Кулик.

Завершила семінар Наталія Олегівна словами Василя Сухомлинського «Людина народжується на світ не для того, щоб зникнути безвісною пилинкою. Людина народжується, щоб лишити по собі слід вічний». Творчість сучасних поетів, художників, письменників рідного краю безцінна. Оцінюючи їх твори, ми ще більше розуміємо і відчуємо красу і неповторність рідної землі, вчимося розуміти найголовніше – добро наших сердець. Чесна праця й благородні діяння ніколи не пропадуть марно, бо вони стали найдорожчими людськими цінностями.

Категорія: Новини | Переглядів: 346 | Додав: TMarciv | Рейтинг: 0.0/0
Календар дат
Погода
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Пошук
Архів записів
Жидачів © 2024