Пт, 26.04.2024, 16:19
Вітаю Вас Гість | RSS
 Жидачівський районний
методичний кабінет
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
People Group
Форма входу
Освітній портал
Категорії розділу
Новини
Схвалені методичні матеріали
Електронні версії підручників
методичні матеріали
Так.ru
Головна » 2015 » Листопад » 4 » Свято спілкування та творчості
18:22
Свято спілкування та творчості

День початкової освіти - це насамперед свято цікавого спілкування з творчими людьми, зустрічі з однодумцями, які прагнуть удосконалювати процес навчання молодших школярів, ознайомлення з новинками у практиці інших учителів і в педагогічній літературі, обмін професійним досвідом, можливість отримати цікаві та корисні ідеї для свого професійного зростання.

Вже стало традицією проведення в нашому районі Дня початкової освіти. Цього року він проходив у формі методичного форуму, який проводився на базі Жидачівського НВК. Організатором заходу була методист Жидачівського РМК Наталя Тріщ.  

 

      Форум розпочався композицією за участі учнів початкових класів Жидачівського НВК під керівництвом Катерини Тимик. Звучали слова вітання школярів, які створили настрій свята. Зачарував і до сліз розвеселив присутніх Владислав Посацький - учень третього класу, вихованець Мирослави Люсак, майстерним виконавши гуморески.

 

      .

Показали свої співочі таланти і вчителі початкових класів. Ліричним співом під звуки акордеона вітала педагогів вчитель Лисківського НВК Надія Брижнюк. Жартівливі українські народні пісні подарувала присутнім Марія Петрінець, вчитель Зарічненської ЗОШ І ст.

 

До глибини душі зворушила всіх учасників форуму життєва історія про вчительську долю, про найголовніше призначення кожного вчителя - побачити і виховати в кожному учневі Людину. ЇЇ професійно прочитала Оксана Николин, вчитель Жидачівського НВК. Вчитель Вовчатицької ЗОШ   І-ІІ ст. Анна Сиротюк подарувала присутнім пісню «Батьківська хата».

Зі словами подяки до освітян звернулася методист РМК Наталя Тріщ. Вона відзначила успіхи вчителів у навчанні та вихованні молодших школярів та їхні перемоги у конкурсах рідної мови ім. Петра Яцика та  «Вчитель року». З нагоди свята вручила Подяки за активну участь в організації методичного моста Жидачів – Борислав учителям Заболотівецької ЗОШ І-ІІ ст., Зарічанської ЗОШ І-ІІ ст., Бортниківської ЗОШ І-ІІІ ст., Ходорівських ЗОШ № 1, № 2, № 3, Жидачівської ЗОШ № 2, Жидачівського НВК, Журавнівського НВК «СЗШ-ліцей», Чорноострівського НВК.

За творчість та відповідальність у проведенні методичної роботи з учителями початкових класів було вручено Подяки керівникам окружних методичних комісій Лесі Пагуті, Лідії Ленцик, Марії Щербатій, Оксані Зарембі.

Зацікавила вчителів виставка-ярмарок, на якій було представлено електронні версії методичних матеріалів з підготовки дітей до навчання в школі, яку  підготувала вчитель Дулібської ЗОШ І-ІІ ст.  Надія Орлик.

Увагу учасників форуму привернув флеш-моб на тему «Є тільки мить між минулим і  нинішнім», на якому вчителі ЗОШ району   презентували світлини 80-х – 90-х років і сучасні. Дехто із вчителів побачив на них себе у школах, де розпочинали свою трудову діяльність. Ці фото засвідчили швидкоплинність та мінливість життя і є підтвердженням того, що вчитель повинен іти в ногу з часом, бути в постійному пошуку нового, вдосконалювати свою майстерність.

 

 

Завершальним акордом Форуму стали презентації досвіду роботи, яким радо поділилися вчителі під час проведених майстер-класів.

Вчитель Жидачівської ЗОШ №2 Оксана Тижбір  навчала вчителів, як знайомити  першокласників із задачею на уроках математики. Ганна Фостик, вчитель Квітневого НВК, передавала досвід використання ІКТ на уроках розвитку мовлення у 2 класі. Романія Кулик (Жидачівський НВК) пропагувала проведення уроків літературного читання для другокласників. Вчитель Турадівської ЗОШ І ст. Мирослава Витак разом з учителями описувала калину  під вікном, Лілія Топилко (Жидачівський НВК) демонструвала майстер-клас з навчання української мови у 4  класі.

 

 

 

 

 

Як  природні матеріали перетворити у витвори мистецтва, навчала вчитель Зарічненської ЗОШ І ст. Марія Петрінець. А вчитель Журавнівського НВК «СЗШ-ліцей» Оксана Гловач  передавала свій досвід з навчання грамоти першокласників.

                  

Зі словами вдячності хочеться звернутися до всіх, хто долучився до організації Форуму. Невимушена, добродушна, щира атмосфера свята подарувала вчителям приємні миттєвості. Бо іноді так важливо почути слова підтримки і відчути свою значущість, визнання, зрозуміти, що це комусь потрібно, що не марні твої старання. І, незважаючи на життєві труднощі, незгоди, хочеться працювати, творити, віддавати свої серця дітям.

 

 

 

 

 

Категорія: Новини | Переглядів: 600 | Додав: TMarciv | Рейтинг: 0.0/0
Календар дат
Погода
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Пошук
Архів записів
Жидачів © 2024