Сб, 27.04.2024, 06:45
Вітаю Вас Гість | RSS
 Жидачівський районний
методичний кабінет
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
People Group
Форма входу
Освітній портал
Категорії розділу
Новини
Схвалені методичні матеріали
Електронні версії підручників
методичні матеріали
Так.ru
Головна » 2015 » Жовтень » 7 » Успішне навчання вчителів-філологів
19:13
Успішне навчання вчителів-філологів

Готовність учителя до щоденної самостійної роботи над собою, до професійного саморозвитку – необхідна умова успішної реалізації завдань, які стоять перед сучасною школою. Тому питання професійного зростання вчителя, успішне формування професійних цінностей відповідно до умов та вимог сучасної школи, - одне із завдань, над реалізацією яких працює творча група вчителів-словесників району.

Сучасна школа потребує вчителів нового типу – вчителів-дослідників, новаторів. Тому робота творчої групи будується так, щоб кожен учитель найбільш повно міг розкрити здібності й таланти, розвивати ініціативу та творчий пошук. Із метою підвищення професійної компетентності проводяться спільні засідання молодих вчителів та вчителів-словесників творчої групи.

Крок за кроком молоді вчителі-словесники вдосконалюють свою педагогічну майстерність, розвивають свій творчий потенціал, крокують до найвищої сходинки – стати досвідченим педагогом, «вчителем з великої літери». А допомагають їм у цьому методист Жидачівського РМК О.М.Прокопів, керівник МК вчителів-словесників О.М.Пшик, практичний психолог, методист РМК Г.Я. Пельо.

Нещодавно відбувся  обмін досвідом роботи вчителів-словесників творчої групи з молодими вчителями. Засідання проходило на базі Жидачівської ЗОШ І-ІІІ ст. №2. Директор школи – Мальцева О.Т., знову гостинно відчинила двері учительської вітальні для педагогічних навчань. У дружній атмосфері молоді вчителі розповідали про свої успіхи та труднощі, отримували фахові поради від наставників – О.М.Прокопів, О.М.Пшик, Г.Я.Пельо. Практичний психолог – Галина Ярославівна – проводила з учителями цікаві й корисні вправи: «Знайомство», «Асоціації», психологічні тести, надавала їм важливі й дуже потрібні рекомендації-поради, також молоді вчителі стали учасниками психологічного тренінгу, завдяки якому стали впевненішими та отримали заряд позитивних емоцій.

 

 

Молоді вчителі взяли участь і у засіданні творчої групи. Девізом роботи стали слова Алі Апшероні «Педагоги не можуть успішно когось учити, якщо в цей же час ретельно не вчаться самі». Запрошення на зустріч-навчанняз вчителями-словесниками щиро прийняла Анна-Марія Богосвятська, кандидат філологічних наук, доцент кафедри гуманітарної освіти ЛОІППО, авторка багатьох науково-методичних посібників. Анна-Марія презентувала свою нову, цікаву творчу працю-посібник «Як зробити смачний, ароматний, кольоровий урок літератури». До рук учителів потрапив не просто інформаційний матеріал, а добрий помічник, вірний співрозмовник, щирий друг, що надає творчої сміливості вчителям. Він допоможе нам провести сучасний і успішний урок з літератури – урок-диво, урок-подарунок, урок пошуку істини, урок вселенської душі. Використовуючи його у своїй практиці, ми зробимо кожен урок літератури вишуканою стравою і залишимо помітний слід у серці дитини. Для вчителів району Анна Іванівна провела цікавий і захоплюючий, багатий на педагогічні методи, прийоми, інструменти майстер-клас.

Працюючи з колегами-однодумцями, Анна-Марія демонструвала різнобарвні ідеї та знахідки в області літературної практики навчання і виховання. Учасники семінару захоплено вибирали кольоровий настрій уроку, записували рецепти гарного настрою, визначали гармонійну цілісність образів вірша «Садок вишневий коло хати», шукали кольорові слова у віршах Олександра Олеся. Активно проводились і вправи для валеохвилинки «Веселка», «Мистецька хвилинка». Разом учителі складали «Букет настрою», спостерігали за станом природи в поезіях, виконуючи вправу «Звуковий пейзаж», брали участь у вікторинах «Впізнай твір за запахом, за стравою».

Майстер-клас з Анною Богосвятською показав, що наші органи чуття – двері в безмежний океан пізнання і взаємодій з навколишнім світом. Вони створюють здоровішим і яскравішим класний простір, поліпшують самопочуття і навчання учнів, роблять їх добрішими.

Тож хай уроки літератури стануть смачними, ароматними та кольоровими.

Завершив свою роботу семінар вправою «Мікрофон», виконуючи яку, учителі-словесники дякували О.М.Прокопів за цікаві зустрічі, дякували А.Богосвятській за унікальні рецепти смачних уроків літератури та бажали творчої наснаги, гармонії, оптимізму та веселкового настрою.

Категорія: Новини | Переглядів: 886 | Додав: TMarciv | Рейтинг: 0.0/0
Календар дат
Погода
Календар
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Пошук
Архів записів
Жидачів © 2024