Чт, 28.03.2024, 23:54
Вітаю Вас Гість | RSS
 Жидачівський районний
методичний кабінет
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
People Group
Форма входу
Освітній портал
Категорії розділу
Новини
Схвалені методичні матеріали
Електронні версії підручників
методичні матеріали
Так.ru
Головна » 2013 » Листопад » 2 » В чергове пролунали «Сурми Звитяги»
14:22
В чергове пролунали «Сурми Звитяги»


23 жовтня 2013 року у приміщенні актового залу Жидачівської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 відбувся районний етап XIV Всеукраїнського дитячо-юнацького фестивалю мистецтв «Сурми звитяги». Фестиваль є унікальний тим, що заохочує молодь до плекання мистецької спадщини січових стрільців, вояків УГА, бійців ОУН-УПА, а також до творення сучасного українського патріотичного мистецтва.

В склад журі увійшли методисти районного методичного кабінету (Н. Кулик, О. Прокопів), методист Центру дитячої та юнацької творчості м. Ходорова (Н. Олексин), викладачі Жидачівської дитячої музичної школи (І. Климусь, М. Найда), хореограф Жидачівського районного Народного дому (М. Стегніцька), вчителі музичного мистецтва (І. Баліцка, Л. Брухаль, У. Турчинська), вчителі образотворчого мистецтва (Є. Свередюк, Т. Мацук), керівник гуртка «Палітра» Жидачівського Центру творчості для дітей та молоді (М. Романів).

З  цілого району  з’їхались юні таланти, щоб взяти участь  в цьому фестивалі. Відкрила конкурс методист РМК Н. Кулик, яка  коротко розповіла про умови конкурсу та регламент. Шість години молоді таланти змагались  між собою в майстерності. Школярі відтворили широку палітру творчих рішень та мистецьких можливостей у кожній номінації, із названих у Положенні районного етапу фестивалю. Одні вражали солов’їним співом, інші декламуванням віршів. В результаті конкурсу журі, яке складалось з фахових спеціалістів визначило найкращих. Відібрано кращі учнівські мистецькі номери та художні роботи у номінаціях «Солісти-вокалісти», «Вокальні ансамблі», «Літературно-музичні композиції», «Живописні композиції», «Графічні композиції», «Героїко-патріотичні хореографічні композиції», «Художнє читання», які будуть представлені 2-3 листопада 2013 року на обласному етапі фестивалю.

Журі також відзначає якісну підготовку та відповідальне ставлення педагогів загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів до фестивалю. Зберігаючи традиційні вимоги фестивалю стосовно патріотичного змісту, молодь продовжує пошуки нових, сучасних форм його вираження. І патріотичне мистецтво, подане талановитою молоддю, не залишило жодного сумніву ні в кого – Україна була, є і буде Українською.

Хочеться побажати фестивалю «Сурми звитяги» подальшого розвитку та творчих успіхів його учасникам у відродженні та популяризації повстанської і патріотичної пісні.

Категорія: Новини | Переглядів: 473 | Додав: TMarciv | Рейтинг: 0.0/0
Календар дат
Погода
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Пошук
Архів записів
Жидачів © 2024