Чт, 25.04.2024, 10:42
Вітаю Вас Гість | RSS
 Жидачівський районний
методичний кабінет
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
People Group
Форма входу
Освітній портал
Категорії розділу
Новини
Схвалені методичні матеріали
Електронні версії підручників
методичні матеріали
Так.ru
Головна » 2014 » Жовтень » 27 » Cемінар для вчителів основ християнської етики Ходорівсько-Бортниківського, Дев’ятниківського округів.
13:21
Cемінар для вчителів основ християнської етики Ходорівсько-Бортниківського, Дев’ятниківського округів.

Cемінар для вчителів основ християнської етики Ходорівсько-Бортниківського, Дев’ятниківського округів.

 

      20 жовтня 2014 року у Загірочківському НВК відбувся семінар для вчителів основ християнської етики Ходорівсько-Бортниківського, Дев’ятниківського округів. Тема семінару «Використання елементів гри на різних етапах уроку для усвідомленого засвоєння учнями навчального матеріалу».

  

      На запрошення директора НВК Костів М.І. у семінарі взяв участь о.Іван Вовк, який очолив Молебень до Богородиці, адже  у християн заведено будь-яку справу починати з молитви. У своїй промові священик ще раз наголосив на існуючих проблемах у викладанні християнської етики, відзначив досягнуті успіхи та побажав усім присутнім здоро’я, миру, Божого благословення, а педагогам  мудрості, терпіння і старання у викладанні такого важливого, з точки зору перспективи розвитку суспільства предмету, як «Християнська етика».

  

         Наступним етапом роботи семінару було ознайомлення зі школою та навчально-виховним процесом. У плані проведення семінару ключовим завданням стояло відвідання та обговорення уроку християнської етики. Радо і привітно зустріли гостей учні 6 класу із вчителькою Блонною Галиною Андріївною..

      «Гордість і смирення»,- тема уроку. Головною метою було розкрити зміст понять «гордість» і «смирення»; формувати в характері учнів бажання подолати гордість та  плекати смирення перед Богом та перед ближніми. Цієї мети вчитель досягла….

  

          Урок проведено на високому методичному рівні. Діти ерудовано висловлювали свою думку, а вчитель, будучи в ролі диригента, вміло керував ними. На уроці були використані різні форми та методи роботи, прослідковувалися міжпредметні зв’язки. Тут знайшла своє широке втілення робота в парах  та використання елементів гри на різних етапах уроку, що сприяли розвитку пізнавальних зусиль учнів, стимулювали творчі процеси їхньої діяльності, допомагали зняти напругу, втому, створювали сприятливу атмосферу навчальної діяльності.

  

       Присутніх  приємно здивував високий рівень підготовки учнів і педагогічний талант їхньої вчительки.

    

     Після уроку вчителі отримали роздатковий матеріал для використання у своїй роботі. Галина Андріївна також поділилася досвідом роботи щодо використання  дидактичних ігор на уроках християнської етики. .

  

      Учасники семінару під час обміну думками мали нагоду роздумувати та висловити свої бачення відносно питань, а саме: «Християнська етика, як предмет, чи має право на існування?», «Про виділити більше годин на уроки з “Християнської етики” «Вчитель християнської етики - це професія чи покликання?

    Кожен учасник семінару, коли повертався додому та несучи в душі із собою враження про проведений день, добре засвоїв слова В.Сухомлинського: «Місія педагога - бути творцем дитячого щастя. Лікарем і цілителем дитячих душ».

  

 

 

 

Категорія: Новини | Переглядів: 615 | Додав: TMarciv | Рейтинг: 5.0/2
Календар дат
Погода
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Пошук
Архів записів
Жидачів © 2024