Чт, 25.04.2024, 22:02
Вітаю Вас Гість | RSS
 Жидачівський районний
методичний кабінет
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
People Group
Форма входу
Освітній портал
Категорії розділу
Новини
Схвалені методичні матеріали
Електронні версії підручників
методичні матеріали
Так.ru
Головна » 2014 » Жовтень » 9 » Cемінар практичних психологів
19:23
Cемінар практичних психологів

7 жовтня в Бориницькій ЗОШ І-ІІ ст. відбувся семінар практичних психологів загальноосвітніх навчальних закладів району на тему «Підготовка практичного психолога для проведення роботи з батьками та дітьми щодо переваг сімейного виховання: профілактика соціального сирітства».

   

Відповідно до листа МОН України «Стан та особливості діяльності психологічної служби системи освіти у 2014-2015н.р.» діяльність психологічної служби навчальних закладів району спрямовується на  просвітницько-пропагандистську роботу з підвищення психологічної культури в навчальних закладах та сім’ї, профілактику та попередження правопорушень, дитячої бездоглядності, проявів насильства в ЗНЗ, своєчасне надання необхідної психологічної, соціально-педагогічної допомоги дітям та сім’ям, які опинилися у складних життєвих обставинах. Для здійснення такої роботи необхідна тісна взаємодія керівника навчального закладу та фахівців психологічної служби. Директор школи Ольга Дмитрівна Шевчук створила умови для роботи та сприяє діяльності практичного психолога, забезпечує підтримку, регулювання і формування здорового соціально-психологічного клімату у школі, налагоджує тісну взаємодію практичного психолога і педагогічного колективу для надання психологічної підтримки всім учасникам навчально-виховного процесу.

Досвідом організації роботи з батьками поділилася практичний психолог Бориницької ЗОШ І-ІІ ст. Семків Т.С.. Зокрема, Тетяна Степанівна розповіла про апробовані нею методи організації роботи з профілактики насильства в сім’ї, формами покарання і заохочення дитини,  спілкуванню дитини з батьками, виховання обдарованої дитини. Методист РМК, який відповідає за психологічну службу, Пельо Г.Я. ознайомила присутніх із типами неправильного сімейного виховання та їх можливими соціально-психологічні наслідками для підлітка з такої сім’ї. Учасники семінару ознайомились із методом афоризмотерапії та його практичним застосуванням.

Змістовним та актуальним став виступ пароха місцевого храму о.Григорія, який підкреслив важливість роботи психолога та її особливу необхідність у даний час.

Світ змінюється так швидко, що багатьом з нас важко з цим змиритися. Межа між добром і злом є такою, що все більше людей в ній заплутуються. Для нового покоління широко доступна техніка і електроніка нового класу, комп’ютери. Ці та інші фактори роблять їх сприйняття світу не співпадаючим з цінностями, носіями яких є попередні покоління. Тобто, діти тепер інші, і ключі для їх виховання треба підбирати інші. У сучасному світі виживає не сильніший і розумніший, а той, хто швидше реагує на зміни, що відбуваються. У світі, повному старих і нових небезпек. Зіткнення з небезпеками є частиною нашого життя. Долаючи їх, ми виходимо більш сильними, впевненими в собі, у своїх можливостях. Але щоб успішно долати хвороби, труднощі, помилки, треба дбати про свій духовний розвиток. Треба розвивати в собі почуття Любові, Краси, Віри, Надії, Терпимості, Толерантності, уважніше прислухатися до нашого внутрішнього цензора і найсильнішого енергетичного захисту – Совісті. Бути батьком дуже не просто. Багато батьків думають, що народити дитину і стати батьками – одне і те ж. З тим же успіхом можна сказати, що одне і те ж – мати рояль і бути піаністом. Батьків ніхто не вчив бути батьками, тож вони виховують дітей так, як підказує серце, так, як у свій час виховували їх самих. Часто  батьки люблять своїх дітей тривожною і поблажливою любов’ю, яка псує їх. Але є  інша любов, уважна і спокійна, яка робить їх хорошими людьми. Це і є відповідальне батьківство. І такою є справжня батьківська любов.

Г.Я.Пельо,

методист РМК

Категорія: Новини | Переглядів: 376 | Додав: TMarciv | Рейтинг: 1.0/1
Календар дат
Погода
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Пошук
Архів записів
Жидачів © 2024