Пт, 29.03.2024, 10:24
Вітаю Вас Гість | RSS
 Жидачівський районний
методичний кабінет
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
People Group
Форма входу
Освітній портал
Категорії розділу
Новини
Схвалені методичні матеріали
Електронні версії підручників
методичні матеріали
Так.ru
Головна » 2014 » Листопад » 6 » Cемінар вчителів початкових класів Жидачівського ОО
09:33
Cемінар вчителів початкових класів Жидачівського ОО

Щоб виховати свідомого читача

 Згідно плану роботи районного методкабінету нещодавно на базі Турадівської ЗОШ І ступеня відбувся цікавий семінар для вчителів початкових класів Жидачівського ОО на тему «Формування і розвиток читацької компетентності молодших школярів».  В програмі – екскурсії по музеях Львова.

 В палаці мистецтв відбулася тепла зустріч з поетом Зеновієм Филипчуком. Учителі послухали поезії у виконанні автора, спогади про дитинство і людей, які спричинилися до формування особистості поета. Пан З.Филипчук охоче зустрічається з школярами, спілкується з ними, адже за спеціальністю – учитель. Учасники семінару придбали збірочки поезій «Промінчики доброти», «А я рідну землю маю…», «Зайчик ходить у садок», а також прозові твори «Бабусина радість», «Не будь ображайкою», отримали автографи автора. Також учителі мали можливість оглянути експозицію народного музею Т. Г. Шевченка при палаці мистецтв, яким опікується пані Зеновія Филипчук. Там зібрано майже 100 Кобзарів Т.Шевченка, багато картин львівських художників, які змалювали місця , пов’язані з Т.Шевченком.

      

 Семінар продовжився в музеї мистецтва давньої української книги. Експозиція музею складається із чотирьох залів: два перші зали постійної експозиції розповідають про руські книги XV—XVIII ст. Тут є рукописи й інкунабули ( рідкісні книги, видані до 1501 року), першодруковані книги. Серед експонатів – Буквар , Апостол, Острозька Біблія Івана Федорова, а також рукописні книги й стародруки. Експозиція висвітлює історію друкарень, що існували на території України. Третій зал відтворює інтер'єр середньовічної друкарні із друкарським верстатом і палітурним пресом XVII століття. Ці поліграфічні верстати першої половини XVII століття — єдині збережені в Україні. У збірці музею перебувають також верстати для офортів і літографії. Пишаються працівники музею факсимільною копією Пересопницького Євангелія.

  

Кожен охочий міг погортати легендарну книгу, на якій присягають президенти України, роздивитись ілюстрації, спробувати прочитати. Незабаром очікується надходження факсимільної копії Букваря Івана Федорова. Тоді відвідувачі зможуть взяти в руки книжку, за якою вчилися читати школярі 3 століття тому.

 Дуже цікавою була екскурсія до музею книги. Учителі тепер зможуть сміливо планувати екскурсії для своїх учнів. Це збагатить їх знаннями про рідний край, про видатних предків, допоможе зміцнити патріотичні почуття, любов до книги. Адже музейна педагогіка – важлива складова навчально-виховної роботи з учнями і не варто її недооцінювати.

 Учителі Турадівської ЗОШ І ступеня Я. М. Вітак, О. Є., О. Є. Посипанко, О. Я. Уштанюк допомогли учителям початкових класів свого освітнього округу не тільки узагальнити знання з питання формування читацької компетентності школярів, але й показали, як можна збагатити цю роботу зустріччю з письменником, відвіданням музею. Теоретичні матеріали, презентації з обговорюваного питання дбайливо записали на компакт-диски і роздали присутнім, щоб могли скористатися у роботі.

 

Категорія: Новини | Переглядів: 507 | Додав: TMarciv | Рейтинг: 0.0/0
Календар дат
Погода
Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Пошук
Архів записів
Жидачів © 2024