Вт, 23.04.2024, 08:54
Вітаю Вас Гість | RSS
 Жидачівський районний
методичний кабінет
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
People Group
Форма входу
Освітній портал
Категорії розділу
Новини
Схвалені методичні матеріали
Електронні версії підручників
методичні матеріали
Так.ru
Головна » 2014 » Листопад » 06

16 жовтня у Рудянській ЗОШ І-ІІІ ст. відбувся семінар шкільних бібліотекарів на тему «Інноваційні форми роботи шкільної бібліотеки».

Шкільна бібліотека презентувала досвід роботи з патріотичного виховання учнівської молоді. Також  шкільні бібліотекарі району відвідали музей Виговського у с. Руда Жидачівського району. Проведено екскурсію завідувачем музею Ревуцьким С.І.

     

Категорія: Новини | Переглядів: 443 | Додав: TMarciv | Дата: 06.11.2014

 Творчість – це незримі ниточки, що об'єднують серця людей.

                                                                                             В. Сухомлинський

    29 жовтня 2014 р.  у Дрогобицькому державному педагогічному університеті ім. І.Франка відбувся методичний міст за участі учителів української мови і літератури Жидачівського району та викладачів ДДПУ ім. І. Франка «Горизонтами літературної освіти».

   Мета цього заходу: підвищити рівень професійних компетентностей вчителів української мови та літератури.

    План роботи передбачав проведення презентації доробку кафедри української літератури і теорії літератури. Цю презентацію провів доктор філологічних наук, профессор ДДПУ ім. І.Франка Петро Ів ... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 579 | Додав: TMarciv | Дата: 06.11.2014

                        

Категорія: Новини | Переглядів: 441 | Додав: TMarciv | Дата: 06.11.2014

Вчимося у Ващенка

 

Я тільки й знаю, що знання шукаю,

В найглибші таємниці проникаю.

Я думаю вже 72 роки –

І бачу, що нічого я не знаю.

Так писав про себе персько-таджицький поет, філософ, вчений Омар Хайям. Будучи високоосвіченою людиною, він прекрасно розумів мізерність своїх знань в порівнянні зі Всесвітом. І саме ці слова стали своєрідним епіграфом семінару класних керівників Журавнівського освітнього округу, який проводився у Лисківському НВК. Адже професія вчителя вимагає постійного поповнення знань, постійного пошуку нових методів і підходів до учня. Ось і 28 жовтня 2014 року зібралися класні керівники, щоб глибше ознайомитися з творчим доробком видатного українського вченого, педагога і психолога, професора Гр. Ващенка, праці якого ще й досі мало знані та освоєні українським учительством.

  

... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 443 | Додав: TMarciv | Дата: 06.11.2014

           Коротко про методичний міст Борислав-Жидачів

 Вже традицією стало для вчителів початкових класів нашого району відзначати День початкової освіти, який припадає на останній день жовтня. Цього року було проведено відзначення цієї дати в формі методичного моста Борислав – Жидачів, де розглядалася тема «Роль краєзнавства в літературознавчій пропедевтиці молодших школярів». В рамках  методичного моста вчителі початкових класів Жидачівщини  відвідали  місто каменярів Борислав. В приміщенні Бориславської ЗОШ І-ІІІ ст..№ 3 відбувався  творчий діалог  між педагогами вищеназваної проблеми.

      

До участі було залучено старшого викладача факультету початкової освіти   Дрогобицького ДПУ  п. Лесі Лужецької , викладача-методиста дитячої літератури Самбірського педагогічного к ... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 505 | Додав: TMarciv | Дата: 06.11.2014

Щоб виховати свідомого читача

 Згідно плану роботи районного методкабінету нещодавно на базі Турадівської ЗОШ І ступеня відбувся цікавий семінар для вчителів початкових класів Жидачівського ОО на тему «Формування і розвиток читацької компетентності молодших школярів».  В програмі – екскурсії по музеях Львова.

 В палаці мистецтв відбулася тепла зустріч з поетом Зеновієм Филипчуком. Учителі послухали поезії у виконанні автора, спогади про дитинство і людей, які спричинилися до формування особистості поета. Пан З.Филипчук охоче зустрічається з школярами, спілкується з ними, адже за спеціальністю – учитель. Учасники семінару придбали збірочки поезій «Промінчики доброти», «А я рідну землю маю…», «Зайчик ходить у садок», а також прозові твори «Бабусина радість», «Не будь ображайкою», отримали автографи автора. Також учителі мали можливість оглянути експозицію народного музею Т. Г. Шевченка при палаці мистецтв, яким опікується пані Зеновія Филипчук. Там зібрано майже 100 Кобзарів Т.Шевченка, багато картин львівських художників, які змалювали місця , пов’язані з Т.Шевченком.

... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 509 | Додав: TMarciv | Дата: 06.11.2014

Школа – таємничий храм пізнання світу і себе

На базі Гніздичівської ЗОШ І ст. відбувся семінар завідувачів ЗОШ І ст. району на тему «Школа – таємничий храм пізнання світу і себе», в програмі якого були духовні повчання на тему «Збагачення душі педагога джерелами Божої мудрості», круглий стіл «Моя школа – таємничий храм пізнання світу і себе», духовні намистини – інформація про реліквії храму Святого Герарда, концертна програма учнів школи. 

Завідувачі 16 навчальних закладів, які організовують навчально-виховний процес тільки з молодшими школярами, мали змогу поспілкуватись між собою, поділитися досвідом роботи з питань управлінської діяльності та співпраці з батьками, громадою села, спонсорами.

Збагатили свій духовний світ інформацією про реліквії храму Святого Герарда, провів екскурсію брат Святослав, поспілкувався з учителями о. Володимир, який наводив цікаві приклади з учительської практики і надавав духовні поради їх вирішення.

     ... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 401 | Додав: TMarciv | Дата: 06.11.2014

Календар дат
Погода
Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Пошук
Архів записів
Жидачів © 2024