Чт, 28.03.2024, 23:30
Вітаю Вас Гість | RSS
 Жидачівський районний
методичний кабінет
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
People Group
Форма входу
Освітній портал
Категорії розділу
Новини
Схвалені методичні матеріали
Електронні версії підручників
методичні матеріали
Так.ru
Головна » 2014 » Листопад » 6 » Семінар класних керівників Журавнівського освітнього округу
10:06
Семінар класних керівників Журавнівського освітнього округу

Вчимося у Ващенка

 

Я тільки й знаю, що знання шукаю,

В найглибші таємниці проникаю.

Я думаю вже 72 роки –

І бачу, що нічого я не знаю.

Так писав про себе персько-таджицький поет, філософ, вчений Омар Хайям. Будучи високоосвіченою людиною, він прекрасно розумів мізерність своїх знань в порівнянні зі Всесвітом. І саме ці слова стали своєрідним епіграфом семінару класних керівників Журавнівського освітнього округу, який проводився у Лисківському НВК. Адже професія вчителя вимагає постійного поповнення знань, постійного пошуку нових методів і підходів до учня. Ось і 28 жовтня 2014 року зібралися класні керівники, щоб глибше ознайомитися з творчим доробком видатного українського вченого, педагога і психолога, професора Гр. Ващенка, праці якого ще й досі мало знані та освоєні українським учительством.

  

Спочатку класні керівники переглянули мультимедійну презентацію «Шляхами педагога Ващенка», з якої дізналися про дитинство, роки навчання, учительську діяльність великого педагога та причини його еміграції до Німеччини. Побачили, як вшановують Ващенка в незалежній Україні.

 

Після презентації класні керівники мали змогу ознайомитись з книгою Ващенка «Виховний ідеал». Її огляд підготували класні керівники Лисківського НВК у вигляді усного журналу.

 

 

Цінність цієї книги полягає в тому, що в ній подано стислий аналіз розвитку української духовності від найдавніших до сучасних часів. Ващенко вказує на ті середники і методи, які належить застосувати, щоб у результаті виховної роботи осягнути ідеальну людину – українця, громадянина, життєвою метою якого буде служба Богові й Батьківщині. Це завдання й сьогодні залишається актуальним та з особливою гостротою постає перед українськими освітянами.

Ознайомившись з «Виховним ідеалом» учасники семінару обмінялися враженнями від почутого і пообіцяли донести суть цієї книги до вчителів у своїх школах.

 

Підсумки семінару підвела методист районного методичного кабінету п. Кулик Н.О. і подякувала всім присутнім за плідну співпрацю. 

 

 

 

 

 

Г.Кізима, кл кер. Лисківського НВК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Категорія: Новини | Переглядів: 441 | Додав: TMarciv | Рейтинг: 0.0/0
Календар дат
Погода
Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Пошук
Архів записів
Жидачів © 2024