Пт, 10.05.2024, 03:20
Вітаю Вас Гість | RSS
 Жидачівський районний
методичний кабінет
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
People Group
Форма входу
Освітній портал
Категорії розділу
Новини
Схвалені методичні матеріали
Електронні версії підручників
методичні матеріали
Так.ru
Головна » 2014 » Грудень » 19 » Методичні засідання по проблемі нечитання серед молодших школярів
09:46
Методичні засідання по проблемі нечитання серед молодших школярів

    Протягом листопада в усіх освітніх округах Жидачівщини для вчителів початкових класів проводились методичні засідання по проблемі нечитання серед молодших школярів.

Жидачівська районна дитяча бібліотека

    Для вчителів Ходорівсько-Бортниківського округу було проведено засідання круглого столу в Жидачівській районній дитячій бібліотеці. Вчитель початкових класів Садківської ЗОШ Іст. Порваткіна Мирослава Василівна виступила з презентацією на тему «Формування та розвиток читацьких компетентностей молодших школярів: успіхи та труднощі», поділилася досвідом роботи з даного питання в умовах малокомплектної школи.

    

Познайомила вчителів з   художньою літературою для читання молодших школярів та дитячою періодикою завідуюча бібліотекою Бімба Любов Сидорівна. Вона звернула увагу на дитячі газети та журнали, на конкурси, які ці видання пропонують.

    

      Працівник відділу бібліотечного інтернет-центру Басник Леся Ярославівна запропонувала увазі учасників засідання адреси корисних сайтів для вчителів початкової школи та сайти дитячих бібліотек, коротко розповіла про зміст їх наповненості.

    

      Виступила поетеса Жидачівщини Світлана Корпусенко, яка презентувала рукопис збірки дитячих віршів «Доброго ранку», розповіла цікаві історії зі свого життєпису.

    Методист РМК Н.М.Тріщ звернула увагу на труднощі, які виникають під час проведення уроків читання, оскільки є невідповідність підручників програмі, звернула увагу на практичне використання «Хрестоматії з літературного читання».

      

Учасники засідання круглого столу обмінялися думками, переглянули виставку дитячої літератури.

  

 

Бориницька ЗОШ І-ІІ ст.

    Для вчителів початкових класів Дев’ятниківського освітнього округу на базі Бориницької ЗОШ І-ІІст. було проведено майстер-класи уроку літературного читання у 2 класі на тему «Літературна казка. О.Іваненко. «Білочка-мандрівниця»» та ігрових прийомів формування читацьких компетентностей молодших школярів.

    

Вчитель початкових класів вищевказаної школи Гос І.В. розкрила теоретичний матеріал по темі «Формування та розвиток читацьких компетентностей молодших школярів: успіхи та труднощі» у формі презентації та провела майстер-клас із застосуванням ігрових прийомів формування читацьких здібностей  учнів на різних етапах уроку.

         

Вчитель початкових класів Бориницької ЗОШ І-ІІ ст. Шоробура М.М. підготувала з учнями 2 класу лялькову виставу «Рукавичка» та майстер-клас уроку літературного читання.

        

 

Вчитель використала на уроці твір О.Іваненко «Білочка-мандрівниця», поміщений в «Хрестоматії з літературного читання».

Діти та вчителі мали можливість познайомитися з творчістю поетеси Жидачівщини Наталею Тріщ.

 

Журавнівський НВК «СЗШ – ліцей»

    Для вчителів початкових класів Журавнівського освітнього округу було проведено семінар-практикум, який включав теоретичні  і  практичні моменти висвітлення проблеми «Формування та розвиток читацьких компетентностей молодших школярів: успіхи та труднощі».

    З теоретичним аспектом виступила  керівник шкільної методичної комісії Чокнадій М.М.  

    

Вчителі школи під час проведення відкритих уроків продемонстрували шляхи формування та розвитку читацьких компетентностей молодших школярів на основі краєзнавчого матеріалу. Так, Олійник Зоряна Дмитрівна у 1 класі на уроці навчання грамоти під час роботи з дитячою книжкою використала вірші місцевої поетеси Наталі Тріщ із збірки «У царстві зеленого пана».    

    

Павлюк Люба Луківна у 3 класі на уроці літературного читання знайомила учнів з літературною казкою К. Ушинського «Витівки старої зими». Вчителька вдало продумала план уроку, використавши «Хрестоматію з літературного читання для 3 класу» та твори місцевих творців прекрасного – вірші Наталі Тріщ із збірки «Білі бджоли» і картини Богдана Януша.

  

На уроці літературного читання у 2 класі вчитель Крохмалюк Оксана Григорівна працювала з «Хрестоматією з літературного читання для 2 класу», вивчаючи твір В. Сенцовського «Бабусин онучок».

Заремба Оксана Володимирівна у 4 класі провела урок позакласного читання «Поетична спадщина видатних постатей рідного краю. Письменники-земляки».

Діти познайомилися з творчістю Богдана Януша, Григорія Довбняка,Міколая Рея.

        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Категорія: Новини | Переглядів: 1015 | Додав: TMarciv | Рейтинг: 0.0/0
Календар дат
Погода
Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Пошук
Архів записів
Жидачів © 2024