Пт, 29.03.2024, 12:26
Вітаю Вас Гість | RSS
 Жидачівський районний
методичний кабінет
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
People Group
Форма входу
Освітній портал
Категорії розділу
Новини
Схвалені методичні матеріали
Електронні версії підручників
методичні матеріали
Так.ru
Головна » 2015 » Червень » 16 » Міст єднання учителів Жидачівщини та Болехівщини
00:49
Міст єднання учителів Жидачівщини та Болехівщини

Учительство! На вас стоять держави.

Ви націй є натхнення і ядро,

Ви завжди працювали не для слави,

Для того все, щоб множилось добро!

Роман Чорний

13 травня на базі Жидачівської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 проведено педагогічний міст учителів-словесників Жидачівщини та Болехівщини за сприянням педагогічних колективів Жидачівської ЗОШ І-ІІІ ст. №2, Чертізької, Загірочківської, Волице-Гніздичівської, Тейсарівської шкіл. Така форма роботи сприяє зміцненню зв’язків між учителями, обміну досвідом роботи двох педагогічних центрів.

 

Розпочав свою роботу педагогічний міст спільною молитвою в Кохавинській святині, де гості зачерпнули благодатної живої води з Небесної Криниці Божих ласк, наповнилися силою чудотворної ікони Матері Божої Кохавинської. Від господарів Кохавинського монастиря святого Герарда, отців-редемптористів, брата Святослава, вчителя за фахом, почули цікаву історію відпустового місця та дізналися про надприродні чудеса і ласки, отримані за посередництвом Богородиці.

Згодом учителі-словесники педагогічного моста завітали до першого в Україні музею гетьмана Івана Виговського, який є філією Львівської галереї мистецтв. Директор музею С.Ревуцький ознайомив присутніх з творами сакрального мистецтва ХVІІ - ХІХ ст. з родинної церкви Виговських, з предметами матеріальної культури, знайденими на територї замку (оборонного двору) гетьмана в с. Руда. За змістовну, цікаву екскурсію учителі щиро подякували Степану Ревуцькому.

Досвідом багаторічної праці вчителів та учнів Жидачівської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 поділилася директор школи О.Т.Мальцева, демонструючи яскраву, насичену презентацію «Будьмо знайомі». Оксана Тадеївна наголосила, що їх школа – якісна, творча, щаслива, духовно багата, школа сприяння здоров’ю, успішна, активна, сучасна, гостинна.

Учасників педагогічного моста у методично-педагогічній лабораторії вчителів-словесників привітали методист О.М.Прокопів та керівник МК вчителів району О.М.Пшик. Переглянули презентацію здобутків, напрацювань, цікавих знахідок вчителів району, реалізацію їх ідей, інновацій у різноманітних формах роботи, озвучену Ольгою Мирославівною та Оксаною Миколаївною.

Результатом роботи творчої групи вчителів української мови та літератури є навчальний посібник «Розвиток комунікативних умінь учнів 6 класу», складений за новою програмою на основі краєзнавчого матеріалу, який представила керівник творчої групи В.В.Дзявронок.

Завідувач БММЦ  Н.В.Лугова разом із учителями Болехівщини поділилися своїм досвідом роботи й досягненнями, проблемами й труднощами.

 

Літературними стежками рідної Жидачівщини повела гостей зав. відділом обслуговування ЦРБ Г.Дереш, перегорнувши біографічні сторінки наших земляків та доторкнувшись до глибини і величі їх поезії.

Літературно-мистецька вітальня «Струни серця нашого краю» подарувала приємні хвилини відпочинку присутнім. Піднесений настрій, цікаві спогади творчого шляху, роздуми про сьогодення, щирі бажання миру, добробуту, любові до рідного краю, мови звучали з уст Н.Тріщ, Р.Чорного, С.Корпусенко – поетів Літературної Жидачівщини. Багатогранну творчість поетів рідного краю представили  вчителі-словесники Н.Федоляк, М.Баран, Н.Попадич, Л.Дерещук, М.Федиш, М.Костур та учнівські колективи, дуети Жидачівської гімназії, Піддністрянської, Бережницької,  Ходорівських загальноосвітніх шкіл.

 

 

Завідувач РМК І.М.Михайленко, підбиваючи підсумки спільної роботи,  наголосив, що методичний кабінет поставив перед собою завдання створити оптимальні умови для формування нового типу вчителя – професіонала, якому властиві сучасне педагогічне мислення і професійна культура. «Вже протягом чотирьох років ми, працюючи над темою «Забезпечення рівного доступу до якісної освіти», зміщуємо акценти зі знаннєвого підходу на компетентісний підхід до освіти. Ми трансформували свою діяльність, змінили стратегію – від інструкцій до конструювання та проектування, від нав’язування педагогам форм і методів навчання, до створення умов для осмислення вибору індивідуального освітнього маршруту»,  –  зазначив Ігор Миколайович і побажав усім успішних напрацювань та ефективного, результативного, творчого маршруту «Болехів – Жидачів». Приємним завершенням педагогічного моста стала мандрівка гостей визначними місцями та краєвидами Жидачева.

Зустріч була щира, тепла, пройшла на високому організаційному, науковому і методичному рівні. Учасники педагогічного моста переконані в тому, що подібні зустрічі корисні і необхідні для удосконалення фахового рівня, педагогічної майстерності та педагогічного росту.

 

Категорія: Новини | Переглядів: 561 | Додав: TMarciv | Рейтинг: 0.0/0
Календар дат
Погода
Календар
«  Червень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Пошук
Архів записів
Жидачів © 2024