Пт, 19.04.2024, 04:23
Вітаю Вас Гість | RSS
 Жидачівський районний
методичний кабінет
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
People Group
Форма входу
Освітній портал
Категорії розділу
Новини
Схвалені методичні матеріали
Електронні версії підручників
методичні матеріали
Так.ru
Головна » 2014 » Грудень » 2 » П’ятнадцятий дитячо-юнацький фестиваль мистецтв «Сурми звитяги»
09:39
П’ятнадцятий дитячо-юнацький фестиваль мистецтв «Сурми звитяги»

http://loippo.lviv.ua/CACHE/thumbs/200x133/2013/News/__1.jpg

22 жовтня 2014р. в Міському будинку культури «Папірник» проведено районний етап XV Всеукраїнського дитячо-юнацького фестивалю мистецтв «Сурми звитяги».

Фестиваль має на меті широко пропагувати серед дітей та юнацтва кращі зразки мистецьких творів патріотичного спрямування, що розкривають героїчний шлях національно-визвольної боротьби українського народу в ХХ столітті, вивчати пісенну спадщину Січового Стрілецтва, Української Галицької Армії, Організації Українських Націоналістів, Української Повстанської Армії, а також сучасну українську молодіжну патріотичну пісню, що звучала під час Революції на Граніті, на Помаранчевому та Євромайданах і Революції Гідності.

Цьогоріч у фестивалі взяли активну участь окремі виконавці та творчі колективи загальноосвітніх та позашкільних  навчальних установ району: Бережницької, Бортниківської, Грусятицької, Дев’ятниківської Жирівської, Новострілищанської, Рудянської, Гніздичівської, Ходорівських №1, №2, №3, Жидачівської №2 ЗОШ І-ІІІст., Журавнівського НВК «СЗШ-ліцею», Жидачівської гімназії ім. О. Партицького, Жидачівського, Піддністрянського, Монастирецького, Кам’янського НВК, Баківської, Вовчатицької, Волице-Гніздичівської, Заболотівецької, Покрівецької, Зарічанської, Тейсарівської ЗОШ І-ІІст.,  Центру дитячої та юнацької творчості м. Ходорова, Жидачівського міського Центру творчості для дітей та молоді, Журавнівського будинку школяра та Жидачівського міського будинку культури «Папірник». Всього взяли участь 16 ЗНЗ І-ІІІ ст., 8 ЗНЗ І-ІІ ст. та 3 ПНЗ.

В склад журі увійшли:  член обласного і Всеукраїнського журі Юрко Антоняк, методисти районного методичного кабінету (Н. Кулик, О. Прокопів), методист Центру дитячої та юнацької творчості м. Ходорова (Н. Олексин), хореограф Жидачівського НВК (О. Цяпко), вчителі музичного мистецтва (І. Баліцка, Л. Брухаль, У. Турчинська, О. Петрінець), вчителі образотворчого мистецтва (Є. Свередюк, Т. Мацук), керівник гуртка «Палітра» Жидачівського Центру творчості для дітей та молоді (М. Романів).

 

Журі також відзначає якісну підготовку та відповідальне ставлення педагогів загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів до фестивалю. Зберігаючи традиційні вимоги фестивалю стосовно патріотичного змісту, молодь продовжує пошуки нових, сучасних форм його вираження. І патріотичне мистецтво, подане талановитою молоддю, не залишило жодного сумніву ні в кого – Україна була, є і буде Українською.

Проведений районний тур Всеукраїнського фестивалю «Сурми звитяги» засвідчив ефективну виховну діяльність навчальних закладів у національно патріотичному становленні учнівства.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Категорія: Новини | Переглядів: 573 | Додав: TMarciv | Рейтинг: 0.0/0
Календар дат
Погода
Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Пошук
Архів записів
Жидачів © 2024