Чт, 25.04.2024, 12:16
Вітаю Вас Гість | RSS
 Жидачівський районний
методичний кабінет
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
People Group
Форма входу
Освітній портал
Категорії розділу
Новини
Схвалені методичні матеріали
Електронні версії підручників
методичні матеріали
Так.ru
Головна » 2015 » Червень » 18 » Підсумковий районний семінар заступників директорів шкіл з виховної роботи
18:42
Підсумковий районний семінар заступників директорів шкіл з виховної роботи

 

Світ, який нас оточує – досконалий і прекрасний. Неповторний і витончений є Божий світ.

Хто є творцем цього прекрасного дива? Людина? Людина може зробити і придумати лише неживі речі, які допомагають їй у побуті.

Творцем дивосвіту, що нас оточує, є Господь Бог. Тільки Бог допоможе нам перелити в душі наших дітей світло християнського вчення, щоб променило їм на довгому радіусі життя. Духовне виховання – це постійний процес, який ніколи не доходить до завершення.

20 травня 2015 року заступники директорів шкіл з виховної роботи провели свій виїзний семінар на тему ««Духовне виховання учнів» в Кохавинському монастирі.

 

Освітяни разом із методистом РМК Н. Кулик зібралися у Кохавинському монастирі, щоб вознести спільну подячну молитву Господу за ще один прожитий навчальний рік, за все те добре, що в ньому було, за розв’язання існуючих проблем, мир і спокій в Україні та у світі.

о. Володимир Груца – синкел у справах монашества Стрийської єпархії, відслужив в капличці монастиря молебень до Матері Божої. Після молитви звернувся з духовним словом до освітян. о. Володимир оптимістично підкреслив і побажав, щоб ці зустрічі-семінари мали позитивні наслідки не дише для нашої праці, а щоб оце колективне думання, той добрий дух спокою, покори, смирення вчителі уміти передавати дітям. Щоб вчитель толерував чужі думки і ділився досвідом, перененосив це у свої «малі церкви»: сім'ї, родини, класи, робочі колективи. «Переконаний, що прекрасно знаючи проблеми мирян і тих, хто є учнем і хто сам навчає, це знайде позитивний відбиток для вашої праці», - підсумував на завершення священик.

Зворушливою і водночас сповненою дивовижного спокою була духовна наука о. Володимира – справжнє умиротворення запанувало у душі, направду його слова засіяли добірні зерна, а руки, знаком Хреста, благословили на добро…

  

 

 

Брат Святослав провів чудову екскурсію до каплички та джерела, які як і сам храм, упродовж декількох літ стали місцем паломництва тисяч прочан з усіх усюд. У слові до освітян брат Святослав напрочуд доступно й дохідливо означив присутність у земному бутті кожного з християн Пресвятої Богородиці, нашої Найсвятішої Заступниці перед Її Єдинородним Сином – Господом нашим Ісусом Христом, до Котрої упродовж двох тисячоліть звертаються за поміччю усі немощні та страждущі. І Вона звершує стільки чудес!

  

 

Піднесені, овіяні Духом молитви в Кохавинському монастирі, наші освітяни поверталися додому, несучи в душі із собою враження про проведений день.

А запалена свічка залишалася горіти… Я прошу Господа, щоб ця дивна свічка горіла любов’ю та милістю в наших серцях. Поможи нам, Господи, розпалити добро душ наших. Гори і не згорай, теплий очищаючий вогнику вічно!

Наталія Кулик, методист РМК

 

 

 

 

 

 

Категорія: Новини | Переглядів: 406 | Додав: TMarciv | Рейтинг: 0.0/0
Календар дат
Погода
Календар
«  Червень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Пошук
Архів записів
Жидачів © 2024