Чт, 25.04.2024, 22:58
Вітаю Вас Гість | RSS
 Жидачівський районний
методичний кабінет
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
People Group
Форма входу
Освітній портал
Категорії розділу
Новини
Схвалені методичні матеріали
Електронні версії підручників
методичні матеріали
Так.ru
Головна » 2014 » Жовтень » 20 » Районний семінар «Духовна складова здоров'я»
15:52
Районний семінар «Духовна складова здоров'я»

Районний семінар «Духовна складова здоров'я»

 для вчителів основ християнської етики, основ здоров’я та біології Жидачівського та Журавнівського округів.

     «Світ вступає в століття Людини. Більше, ніж колись, ми повинні думати зараз про те, що вкладаємо в душу людини» (В.Сухомлинський).

        13 жовтня 2014р. вчителі основ християнської етики, основ здоров’я та біології Жидачівського та Журавнівського округів побували у Львівській Духовній Семінарії Святого Духа УГКЦ (одному із закритих закладів Львівщини).  А допомогли здійснити цю духовну мандрівку вчителі Зарічанської ЗОШ І-ІІст. Цімейко Ярослава Іванівна та Микитчин Олександра Василівна.

      Педагоги мали нагоду побувати на Божественній Літургії, яку очолив ректор о.Ігор Бойко та прикластися до мощей Святих.

У своїй проповіді ректор згадував про важливість прагнення жити: «Бог дає життя, але треба хотіти жити», про земні терпіння, війну на Сході, про дар Мудрості-потребу молитви за Україну.

        

Неабияку насолоду отримали присутні від співу актету «Теофорос».Велику подяку від імені присутніх висловила Микитчин О.В. братам-семінаристам за можливість споглядання величі Бога у душевному піднесенні на хвилях ангельського співу.

   

     Також брати провели невеличку екскурсію, під час якої розповіли про діяльність братств, центрів, організацій, про спортивне душпастирство(саме турніри по футболу), роботу медіо-простору (про часопис «Пізнай правду», радіопередачу «Духовна мандрівка») та оглянули внутрішній дворик семінарії, сквер Героїв «Небесної Сотні», який 11 вересня 2014р. було висаджено Синодом Єпископів УГКЦ

.              

 

     Метою діяльності семінарії є формування кандидатів до священства з отриманням філософсько-богословської освіти, яка забезпечується у співпраці з Українським Католицьким Університетом, де навчання відбувається за Болонською системою освіти. Водночас, семінарія є духовним закладом, в якому семінаристи живуть як спільнота, що об'єднана у Христі і покликана до спільної цілі - нести Христове Євангеліє світові.

                 

В наш час людство потребує науки виживання, біоетики, фундаментом якої була б турбота про якість житті тому після екскурсії відбувся методичний діалог «Духовна складова здоров'я. Питання біоетики у світлі вивчення навчальної програми курсу біології, основ християнської етики, основ здоров’я» із доктором морального богослов'я, ректором ЛДС, керівником «Школи біоетики» УКУ о.І.Бойком. Під час діалогу обговорювалися питання «Біоетичні проблеми молекулярної біології», «Причини виникнення біоетики», «Основні біотичні документи Церкви», «Поширення «культури життя». Також присутні переглянули ряд відеороликів щодо сурогатного материнства, трансплантацію органів. . В кінці зустрічі вчителі отримали друковані матеріали щодо роботи школи біоетики, яка діє при УКУ.

                 

Після спільної трапизи, всі учасники семінару вирушили у відпустове місце-Раковець, який вразив своєю красою і неповторністю.

                  

Можна лише дивуватися на скільки величним є наш творець, що у своїй Мудрості і Любові подарував нам можливість духовного зростання і глибокого душевного спілкування з Ним. Безумовно у такий день було помітно як Святий Дух огорнув нас своєю любов'ю, радістю та безтурботністю.

Хомич Г.В., методист РМК

Категорія: Новини | Переглядів: 463 | Додав: TMarciv | Рейтинг: 5.0/1
Календар дат
Погода
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Пошук
Архів записів
Жидачів © 2024