Пт, 19.04.2024, 05:57
Вітаю Вас Гість | RSS
 Жидачівський районний
методичний кабінет
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
People Group
Форма входу
Освітній портал
Категорії розділу
Новини
Схвалені методичні матеріали
Електронні версії підручників
методичні матеріали
Так.ru
Головна » 2014 » Листопад » 18 » Семінар для вчителів трудового навчання Жидачівського та Журавнівського округів
20:09
Семінар для вчителів трудового навчання Жидачівського та Журавнівського округів

  

«У природи  немає дитини безталанної   і ні на що не здатної. Кожному можна дати щастя творіння, кожного треба вивести в люди».

В.Сухомлинський

         Серед великої кількості предметів, які викладають сьогодні у школі, значне місце займає трудове навчання, адже цей навчальний предмет відіграє важливу роль у формуванні особистості учня, розвитку здібностей, обдарувань та умінь.

      І саме для розкриття теми «Розвиток творчих здібностей на уроках трудового навчання» гостинно відкрила двері учителям трудового навчання  Жидачівського та Журавнівського округів  (згідно плану роботи РМК )11 листопада 2014 р  Гніздичівська  ЗОШ  І-ІІІ ст.

    Розпочався  семінар  спільною молитвою до Богородиці «Ось від нині блаженною вважатимуть мене  всі роди….»(Лк:1,48). Школярі виразно  декламували вірші, присвячені Матері Божій та у   духовно  піднесеному тоні прозвучала пісня «Свята Пречиста Діво» у виконанні вчителя трудового навчання Віри Михайлівни Сагайдак. Також усі присутні вітали переможця ІІ туру конкурсу "Учитель року - 2014" у номінації «Трудове навчання» Калапач Марію Михайлівну, вчителя Журавнівського НВК «СЗШ-ліцей». 

  

         На початку роботи  учасники  семінару відвідали  відкритий урок з трудового навчання на тему «Презентація спроектованих та виготовлених виробів  з аплікацією. Оцінювання робіт», який провела вчитель трудового навчання  Сагайдак В.М. ( спеціаліст «вищої категорії»).

        

   Метою уроку була поставлена ціль ознайомити з терміном «презентація»,    навчити дітей презентувати  виготовлені вироби та здійснювати їх оцінку. Урок пройшов з використанням інтерактивних методів навчання: «Мозковий штурм» , «Щеплення» «Мікрофон», «Робота в групах». Учні, застосовуючи мультимедійну дошку, демонстрували знання, уміння і навички при  створені  міні –проекту та визначали етапи роботи над ним.  П’ятикласники  з великим задоволенням презентували свої виготовлені  власними руками  вироби,    підбираючи різні методи презентації та оцінювання виробу – власні вірші, загадки, історії з життя.

      

     Наступним етапом у роботі семінару був майстер-клас «Мозаїка творчості», який продемонструвала вчитель Сагайдак В.М. Педагоги отримали велике задоволення від власноруч створеного виробу (троянди із гофрованого паперу з цукерками) .

               

          У рамках семінару  відбулася екскурсія  до шкільної майстерні,  яку провів вчитель трудового навчання Іванів Я.І. Також учасники семінару мали нагоду переглянути  виставку учнівських робіт.

               

    А завершився семінар обговоренням   та аналізом побаченого. Кожен присутній учитель узяв для себе ту іскру знань, тепла, задоволення, яка допоможе йому в подальшій роботі у своїх педагогічних колективах.

 

Семчишин Н.Д., заступник директора 

Гніздичівської ЗОШ І-ІІІст.

 

 

 

 

 

Категорія: Новини | Переглядів: 614 | Додав: TMarciv | Рейтинг: 5.0/1
Календар дат
Погода
Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Пошук
Архів записів
Жидачів © 2024