Чт, 25.04.2024, 08:22
Вітаю Вас Гість | RSS
 Жидачівський районний
методичний кабінет
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
People Group
Форма входу
Освітній портал
Категорії розділу
Новини
Схвалені методичні матеріали
Електронні версії підручників
методичні матеріали
Так.ru
Головна » 2014 » Листопад » 4 » Семінар класних керівників Жидачівського освітнього округу
15:27
Семінар класних керівників Жидачівського освітнього округу

«…Виховуючи підростаюче покоління, педагог бере найактивнішу участь у творенні майбутнього свого народу…»

Григорій Ващенко

21 жовтня 2014року відбувся семінар класних керівників Жидачівського освітнього округу в Лівчицькій ЗОШ І-ІІ ст. на тему «Значення педагогічної спадщини Григорія Ващенка у контексті виховної роботи».

Програма семінару передбачала ознайомлення з історією школи та села, яке проводив директор школи І.Д. Цюмрак, використовуючи відеофільм «Моє село».

   

Роботу класних керівників презентувала керівник шкільної методичної комісії Чикаловська О.В. Заступник директора з навчально-виховної роботи Фендорак М.С. розповіла про форми і методи роботи з батьками, використавши мультимедійну презентацію.

Семінар проходив під девізом «Будь-яке виховання має бути національним» (Г. Ващенко).

Чикаловська О.В. глибоко розкрила теоретичний матеріал теми семінару. Підготувала цікаву інформацію про життя і діяльність Г. Ващенка, що і розповіла слухачам семінару, показавши презентацію.

  

Класний керівник 8-го класу Лесюк О.Й. у своєму виступі «Значення педагогічної спадщини Г. Ващенка у контексті виховної роботи» підкреслила вагомий внесок педагогічної спадщини великого вчителя у виховну роботу школи.

В рамках семінару проведено психологічний тренінг «Емоційне вигорання», у якому практичний психолог школи Цюмрак Г.Г. разом із класним керівником 6-го класу Дрекало І.І. інсценізували уривок із життя сучасного вчителя, вказавши на елементи емоційного вигорання.

Учасники семінару побували на годині спілкування «Дерево Доброти», в якому взяли участь учні 6-7 класів на основі праці Г. Ващенка «Виховний ідеал».

Під час години спілкування школярі зрозуміли значення слова ідеал, розказали, що для них є ідеалом і хто.

На основі окремих текстів з книги «Виховний ідеал» вчителька вчила дітей доброти, сприяла через ігри, інсценізації, розповіді виявленню у них позитивних якостей характеру, виховувала морально-етичні норми поведінки; почуття чуйності, доброти, милосердя, поваги до старших, шанобливе ставлення до батьків.

Музичне оформлення семінару організував педагог-організатор Пиріг А.Я.

Година спілкування супроводжувалася мультимедійною презентацією і закінчилася словами видатного вчителя Г. Ващенка «Плекаючи свої кращі традиції, борючись за свою самостійну державу, українська молодь разом з тим мусить не тільки плекати загальнолюдські ідеали, а й активно боротись за них. Віримо, що ця боротьба закінчиться перемогою Правди і Добра».

Дерево Доброти зростить у душах школярів нові плоди Добра.

Методист РМК Наталія Кулик, підводячи підсумки семінару сказала про те, що сьогодні процес національного й духовного відродження України супроводжується відкриттям цілих сфер українського менталітету, нашої духовності, незнаних досі. Одним із втрачених надбань української духовності, а саме педагогіки, є творча спадщина Г. Ващенка.

Постать цього педагога – одна з найяскравіших на ниві педагогічної думки України. Замовчуваний довгий час на Батьківщині, він тільки сьогодні по-справжньому повертається до нас своїми ідеями, своїми книгами. Повертається він у боротьбі і також для боротьби – з усім антиукраїнським, антинезалежницьким, антинаціональним, антинауковим, антипедагогічним. Власне, для того й повертається Г. Ващенко, аби допомогти будувати Українську державу, з високою мрією про яку він прожив усе своє життя.

Як педагог, що над усе ставив дві найголовніші цінності – Бог і Україна, Г. Ващенко є, і цілковито заслуговує бути сьогоднішнім стягом нашої державотворчої педагогічної думки.

 

Категорія: Новини | Переглядів: 537 | Додав: TMarciv | Рейтинг: 0.0/0
Календар дат
Погода
Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Пошук
Архів записів
Жидачів © 2024