Чт, 28.03.2024, 23:34
Вітаю Вас Гість | RSS
 Жидачівський районний
методичний кабінет
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
People Group
Форма входу
Освітній портал
Категорії розділу
Новини
Схвалені методичні матеріали
Електронні версії підручників
методичні матеріали
Так.ru
Головна » 2014 » Листопад » 22 » Семінар педагогів-організаторів Жидачівського освітнього округу
10:57
Семінар педагогів-організаторів Жидачівського освітнього округу

«Народ, що не усвідомлює значення рідної мови

для свого духовного життя і сам її покидає й відрікається,

виконує над собою самовбивство»

Павло Мовчан

18 листопада 2014 року в Рудянській ЗОШ І-ІІІ ст. проведено семінар-практикум педагогів-організаторів Жидачівського освітнього округу на тему «Втілення виховного ідеалу народної педагогіки через рідну мову, звичаї та традиції рідного краю».

Привітав гостей директор школи Цебрій Ігор Васильович, який розповів про багату історію краю, діяльність навчального закладу, досягнення педагогічного колективу, успіхи учнів та  традиції школи, ознайомив присутніх з програмою  семінару.

Педагог-організатор школи Брижавська Ольга Євстахівна підготувала мультимедійною презентацією «Виховна програма школи».

09 листопада – знаменна дата у житті українців, саме в цей день Україна відзначала День української писемності та мови.

Мова – це душа нації, її генетичний код або, як свого часу писав Панас Мирний, це «жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складав і своє давнє життя, і свої сподівання, розум, досвід, почування». Наша рідна мова загартована історією і відточена творчістю  талановитих письменників України: Іваном Франком, Лесею Українкою, Михайлом Коцюбинським, Василем Стефаником і,безперечно,Тарасом Шевченком. Тому увазі учасників семінару було представлено виховну справу «Свято української писемності та мови», де глибоко розкрита тема української писемності та мови. Учні школи виразно декламували вірші, майстерно виконували пісні про мову, розігрували сценки.

 

 

 

Слова про рідну мову звучали особливо тепло й урочисто з уст дітей, одягнених у національний український одяг. Уся школа цвіла вишитими сорочками, в які були одягнені вчителі та учні.

Настрій в усіх від побаченого та почутого був піднесений, урочистий, святковий. Учасники прекрасного дійства були захоплені виконавською майстерністю учнів та вчителів.

Саме тому на семінарі від керівника методичної комісії педагогів-організаторів Жидачівського освітнього округу Серняк Богдани Валеріївни звучали слова подяки адміністрації навчального закладу, педагогу-організатору Брижавській О. Є., вчителеві музичного мистецтва Драган О. А. за високий рівень проведення семінару.

Високо оцінила проведення семінару методист районного методичного кабінету Кулик Наталія Олегівна, яка наголосила на те, що українська мова найбагатша, наймелодійніша, найпрекрасніша. Сила слова безмежна, особливо, коли воно живе, іскристе, емоційно виважене. А також наголосила, що без поваги, без любові до рідного слова не може бути ні всебічно людської вихованості, ні духовної культури.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Категорія: Новини | Переглядів: 466 | Додав: TMarciv | Рейтинг: 0.0/0
Календар дат
Погода
Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Пошук
Архів записів
Жидачів © 2024