Пт, 19.04.2024, 19:32
Вітаю Вас Гість | RSS
 Жидачівський районний
методичний кабінет
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
People Group
Форма входу
Освітній портал
Категорії розділу
Новини
Схвалені методичні матеріали
Електронні версії підручників
методичні матеріали
Так.ru
Головна » 2016 » Березень » 5 » Семінар педагогів-організаторів Жидачівського освітнього округу
19:23
Семінар педагогів-організаторів Жидачівського освітнього округу

«Патріотизм – це, образно кажучи, сплав почуття й думки, осягнення святині – Батьківщини – не тільки розумом, а й передусім серцем… Патріотизм починається з любові  до людини. Патріотизм починається з колиски»( Василь Сухомлинський)

На сьогодні в Україні усе більшої актуальності набуває виховання в молодого покоління почуття патріотизму, відданості загальнодержавній справі зміцнення країни, активної громадянської позиції. Важливо, щоб кожен навчальний заклад став осередком становлення громадянина-патріота України, готового брати на себе відповідальність, самовіддано розбудовувати країну як суверенну, незалежну, демократичну, правову, соціальну державу.

    

                                                      

17лютого ц.р. у Рогізненській ЗОШ І-ІІ ст. відбувся семінар з питань національно-патріотичного виховання учнів за участю педагогів-організаторів навчальних закладів Жидачівського освітнього округу. Даний семінар мав на меті ознайомити із системою роботи школи щодо національно-патріотичного виховання учнів; спрямувати  роботу педагогів-організаторів навчальних закладів округу на реалізацію Концепції національно-патріотичного виховання учнів (наказ Міністерства освіти і науки України від 16.06.2015 № 641).

Роботу семінару розпочав Ігор Васильович Рібун, директор школи.

 

 

Після вітального слова директора школи розпочалася робота семінару, яка складалася з трьох блоків. Перший – презентації про практичну роботу з патріотичного виховання.

 Завуч школи Наталя Теодорівна Тимофтевич презентувала  роботу закладу з національно-патріотичного виховання.

Про форми та методи роботи з формування почуття патріотизму в учнів школи у своєму виступі говорила Оксана Зеновіївна Озарків, педагог-організатор школи.  

 

 

 

Другий блок складався із виховної справи «Гомін віків», який не залишив нікого із присутніх байдужими до піднятих тем. Усі були сильно зворушені побаченим на сцені та екрані. Особливістю  виступу було вдале поєднання сучасності  з історією нашої держави.

 

 

  

  

 

Третій блок складався із обговорення піднятих тем та виступів учасників семінару, які обмінялися досвідом роботи щодо реалізації Концепції національно-патріотичного виховання.

Керівник методичної комісії педагогів-організаторів Жидачівського освітнього округу Богдана Валеріївна Серняк у своєму виступу сказала, що завдяки такій побудові роботи семінару вдалося досягти основну мету заходу – обговорення та розгляд проблем патріотичного виховання учнівської молоді на сучасному етапі.

 

Семінар пройшов у атмосфері активного спілкування, піднесеного патріотичного настрою, взаєморозуміння й готовності педагогів до вирішення проблем у навчанні й вихованні молодого покоління в умовах сучасних реалій. Кожна хвилина спілкування вселяла в серця педагогів-організаторів добрі надії на краще майбутнє в нашій країні.

Н. О. Кулик, методист РМК

Категорія: Новини | Переглядів: 667 | Додав: TMarciv | Рейтинг: 0.0/0
Календар дат
Погода
Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Пошук
Архів записів
Жидачів © 2024