Вт, 23.04.2024, 12:34
Вітаю Вас Гість | RSS
 Жидачівський районний
методичний кабінет
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
People Group
Форма входу
Освітній портал
Категорії розділу
Новини
Схвалені методичні матеріали
Електронні версії підручників
методичні матеріали
Так.ru
Головна » 2014 » Листопад » 26 » Семінар вчителів трудового навчання
20:38
Семінар вчителів трудового навчання

Семінар «Формування компетентності через розвиток творчих здібностей учнів на уроках трудового навчання» для вчителів трудового навчання Ходорівсько-Бортниківського, Дев’ятниківського округів.

 

Новий етап у розвитку шкільної освіти пов'язаний із формуванням компетентності через розвиток творчих здібностей учнів   щодо змісту та організації навчального процесу. Це вимагає певного підвищення професійної майстерності вчителя, доозброєння його новими знаннями, сучасними компетенціями, методами і технологіями, які б дозволили йому пере­будувати навчально-виховний процес відповідно до нових вимог і підходів. З цією метою на базі Баківської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів 25 листопада 2014 року відбувся районний семінар-практикум для вчителів трудового навчання .

          Адміністрація та педагогічний колектив закладу гостинно і доброзичливо зустріли учасників семінару. Директор школи Комарницький З.І. презентував  педагогам роботу навчального закладу.

  

У теоретичній частині вчитель Кізима Надія Петрівна  поділився з колегами досвідом з проблеми «Формування компетентності через розвиток творчих здібностей учнів на уроках трудового навчання» Вчитель наголосила, що  забезпечення кожній дитині можливості використання свого творчого потенціалу є одним із пріоритетних завдань сучасної школи.

      

      А  у практичній частині учасники семінару   побували у творчій майстерні «Ізонитка-як вид декоративного мистецтва», де мали можливість спробувати свої навики у техніці «ізонитка» при виготовленні виробу «Голуб миру». Надія Петрівна підготувала мультимедійну презентацію, в якій ознайомила учасників майстер-класу щодо техніки виконання,  банку ідей,  підготовку інструментів та матеріалів, історії ізонитки.

          

   Після закінчення практичного заняття педагоги отримали дидактичний матеріал «Основні схеми вишивання в техніці ізонитка» та виріб «Ангел» на згадку , який виконала у техніці «ізонитка» вчитель тудового навчання Кизима Н.П.

     Також гості з цікавістю переглянули вернісаж-виставку учнів школи, де пересвідчились, що створене у школі загальне «поле креативності» сприяє розвитку творчих здібностей учнів.

      

У заключній частині семінару відбулось підсумкове обговорення за інтерактивною технологією «Відкритий мікрофон», були визначені перспективні напрямки подальшої роботи щодо формування творчих здібностей як учнів ,так і вчителя.

Категорія: Новини | Переглядів: 1707 | Додав: TMarciv | Рейтинг: 5.0/2
Календар дат
Погода
Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Пошук
Архів записів
Жидачів © 2024