Сб, 11.05.2024, 21:28
Вітаю Вас Гість | RSS
 Жидачівський районний
методичний кабінет
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
People Group
Форма входу
Освітній портал
Категорії розділу
Новини
Схвалені методичні матеріали
Електронні версії підручників
методичні матеріали
Так.ru
Головна » Новини

    23 квітня 2015р. відбувся районний семінар директорів у Ліщинській ЗОШ І-ІІст. на тему: «Національно-патріотичне виховання в сільській малокомплектній школі»  в якому взяли участь 30 керівників ЗОШ І-ІІст., завідувач РМК Михайленко І.М., методист з виховної роботи Кулик Н.О.

Під час молебню «За Україну» учасники семінару ознайомилися із місцевим храмом, який бере початок у ХУІІст. Надалі робота семінару продовжилася у приміщені актового залу школи. Після короткого, але яскравого вітання учнів, керівники ознайомилися із презентацією з досвіду роботи. Директор школи Бурбела М.О. детально проаналізувала напрямки по яких здійснюється національно-патріотичне виховання, місцеві особливості, які необхідно враховувати, продемонструвала, як забезпечується єдність виховного впливу школи, церкви, громади і яку це дає результативність.

  ... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 432 | Додав: TMarciv | Дата: 29.04.2015

23 квітня у Жидачівському НВК відбувся семінар практичних психологів  «Впровадження інформаційно-освітньої протиалкогольної програми «Сімейна розмова». В роботі семінару взяла участь директор Жидачівського НВК Цан Леся Ярославівна, методист РМК Пельо Галина Ярославівна, практичні психологи загальноосвітніх навчальних закладів району. Директор школи ознайомила присутніх із аспектами співпраці адміністрації та педагогічного колективу з практичним психологом школи, а також висвітлила власне бачення реалізації програми «Сімейна розмова» в школі.

 Практичний психолог Жидачівського НВК Яремків Ірина Михайлівна провела презентацію програми «Сімейна розмова», яка уже кілька років впроваджується у цій школі.

 

 Також у Жидачівській ЗОШ І-ІІІ ст. №2 впроваджується дана програма та елементи програми реалізовують і практичні психологи Волице-Гніздичівської ЗОШ І-ІІст. Брухаль Жанна Олегівна, Тейсарівської та Заболотівецької ЗОШ І-ІІ ст. Павлова Марія Євгенівна, з наступного навчального року до програми підключається Монастирецький НВК (практичний ... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 477 | Додав: TMarciv | Дата: 28.04.2015

     22 квітня на базі дошкільного підрозділу Жидачівського НВК відбувся семінар практичних психологів на тему «Емоційні розлади у дітей дошкільного віку». В роботі семінару взяли участь завідувач дошкільного підрозділу Максимів Наталія Богданівна, методисти РМК Тріщ Надія Антонівна, Пельо Галина Ярославівна, практичні психологи дошкільних навчальних закладів району.

    Практичний психолог дошкільного підрозділу Зеленецька Галина Петрівна провела показове корекційне заняття з підгрупою дітей логопедичної групи за програмою емоційного розвитку дошкільників.

 

 Учасники семінару переглянули відео презентацію «Впровадження здоров’язбережувальних технологій у освітній процес дошкільного підрозділу Жидачівського НВК».

Категорія: Новини | Переглядів: 386 | Додав: TMarciv | Дата: 28.04.2015

22 квітня 2015 року в МБК «Папірник» відбувся районний етап обласного фестивалю-конкурсу «І слово, і пісня, матусю, Тобі». У заході взяли участь учні сільських загальноосвітніх навчальних закладів району. Учасники конкурсу продемонстрували кращі зразки української пісенної творчості.

Щорічно конкурс проводиться з метою вшанування жінки-матері, виявлення уваги до рідних, збагачення духовного світу дітей.

 

  ... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 552 | Додав: TMarciv | Дата: 28.04.2015

  22 квітня 2015року у Вибранівській ЗОШ І-ІІІст. відбувся семінар заступників директорів з навчальної, навчально-виховної роботи на тему : «Організаційно-методичні основи інноваційної діяльності педагогічного колективу з упровадження компетентнісного підходу у навчально-виховний процес  »

Директор школи Павлів М.Я. ознайомив учасників семінару із історією села і етапами становлення школи.

   Учасники семінару здійснили компетентнісний аналіз відвіданих уроків.

    

 < ... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 401 | Додав: TMarciv | Дата: 27.04.2015

   Реалізація варіативного модуля« Технологія вирощування рослин (квітів) та догляд за ними» була обговорена на районному семінарі-практикумі вчителів трудового навчання Жидачівського та Журавнівського освітніх округів, який відбувся 21 квітня 2015 року на базі Заболотівецької ЗОШ І-ІІст.

    Усіх гостей радо зустрічали учні школи. Розпочала робота семінару  Хомич Г.В.,методист РМК. Візитну картку навчального закладу презентувала директор школи Паночко О.Є.

 

Вчитель трудового навчання Вітрів Г.М. представила мультимедійні презентації, в яких розповіла про  реалізацію варіативного модуля «Технологія вирощування рослин (квітів) та догляд за ними» на уроках, запропонувала корисні поради «Кві ... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 448 | Додав: TMarciv | Дата: 21.04.2015

Людина в ХХІ столітті, яка не буде вміти користуватися ЕОМ, буде подібна людині ХХ століття, яка не вміла ні читати, ні писати.

                                                                                                      Віктор Глушков

          Вчителі інформатики Ходорівсько-Бортниківського освітнього округу взяли участь у семінарі-практикумі “Методика викладання інформатики в початковій школі – досягнення та проблеми.” Захід відбувся 16 квітня 2015р. на базі Бортниківської ЗОШ І-ІІІст.

   У роботі семінару брали участь: Хомич Г.В.(методист РМК), Яцущак Я.В.(керівник округу)  та вчителі інформатики загальноосвітніх навчальних закладів. Гостей привітала заступник директора Бортниківської ЗОШ І-ІІІст.  Подоляк М.М.

... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 443 | Додав: TMarciv | Дата: 19.04.2015

      Засобами живопису, скульптури, архітектури, графіки виражається краса життя, природи, виражаються високі думки, почуття. На уроках образотворчого мистецтва у дітей формуються естетичні смаки і почуття, виховуються почуття прекрасного та одвічні духовні цінності. Саме тому кожен урок образотворчого мистецтва повинен стати для учнів відкриттям, новою сторінкою на шляху пізнання світу прекрасного, нового, незбагненного.

9 квітня 2015р. у Вовчатицькій загальноосвітній школі І-ІІ ступенів відбувся семінар-практикум для вчителів загальноосвітніх навчальних закладів Ходорівсько-Бортниківського освітнього округу на тему «Колір і його значення в освітньо-виховному процесі».

   

... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 431 | Додав: TMarciv | Дата: 17.04.2015

Вихователю!

В діянні хай твоїм

Царить наука з досвідом життя,

Щоб світлим розумом і щирим серцем

Дитя пізнало світ і суть буття.

     Під таким гаслом 1 квітня 2015р. на базі Новострілищанської ЗОШ І-ІІІ ст. був проведений районний семінар-практикум для вихователів ГПД : «Розвиток творчих здібностей молодших школярів на групі продовженого дня».

На початку семінару педагоги оглянули виставку творчих робіт «З Велекоднем!»

   ... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 508 | Додав: TMarciv | Дата: 05.04.2015

Одним з дійових засобів естетичного виховання людини є музика. Музика — це мова почуттів. Мелодія передає найтонші відтінки почуттів, недоступні слову. Музика починається там, де закінчується слово. Музичне мистецтво в школах – не тільки навчальний предмет, а й могутній засіб виховання, який має надати емоційного й естетичного забарвлення всьому духовному життю людини.

Наше сьогодення зумовило появу багатьох варіантів навчальних програм з музичного мистецтва для загальноосвітньої школи, однак спільним залишається основне завдання – вдосконалювати методику проведення уроків музичного мистецтва, бо це основна форма музичного виховання школярів. Як урок мистецтва він має свою специфіку і спрямований, передусім, на розвиток емоційного музично-естетичного досвіду учнів. Для цього вчителям необхідно на певних етапах своєї роботи оновлювати та удосконалювати форму проведення уроків, доповнюючи їх інноваційними технологіями.

Саме з цією метою, 01 квітня 2015 року, згідно з планом роботи районного методичного кабінету в Жидачівській гімназії ім. О. Партицького відбувся семінар-практикум вчителів музичного мистецтва Жидачівського освітнього округу на тему «Формування і розвиток духовності та естетичних почуттів школярів».

... Читати далі »

Категорія: Новини | Переглядів: 634 | Додав: TMarciv | Дата: 03.04.2015

« 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 24 25 »
Календар дат
Погода
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Пошук
Архів записів
Жидачів © 2024